Hlavní obsah

Pierceův návrat basketbalistům Bostonu z krize nepomohl

NEW YORK

Ani návrat elitního střelce Paula Pierce do sestavy nepomohl basketbalistům Bostonu odvrátit sedmnáctou porážku za sebou, kterou vytvořili nelichotivý klubový rekord. V pátečním utkání NBA podlehli Celtics na palubovce New Jersey 78:92. Pierce nastoupil poprvé od 20. prosince a dal jen devět bodů.

Článek

"Nedal jsem pár střel, které obvykle proměňuju. Člověk se vrátí a čeká, že to půjde jako předtím. Ale jsem trpělivý a zvládnu to," uvedl Pierce, jenž zmeškal 24 zápasů kvůli potížím s nohou a loktem. Boston se propadl na úplné dno zámořské soutěže, odkud se v pátek odpoutal Memphis díky vítězství nad Minnesotou 105:97 v prodloužení.

Na opačném pólu se drží Dallas, který své dominantní postavení v NBA potvrdil výhrou 95:74 v texaském derby s Houstonem. Mavericks zvítězili doma posedmnácté za sebou, což je klubový rekord. Skvělým výkonem se blýskl Josh Howard, který 22 bodů a sedmi doskoky oslavil dodatečnou nominaci pro Utkání hvězd.

Dallas zvýšil svůj náskok v čele ligy, neboť druhý Phoenix podlehl 111:120 Atlantě. Domácí, kterým chyběl nejužitečnější hráč minulých dvou sezony Steve Nash, selhali podle kouče Mika D'Antoniho v obraně. "Bodů jsme dali dost, ale nedokázali jsme soupeře zastavit," zlobil se trenér. V utkání zářil autor 32 bodů Joe Johnson, který před rokem a půl přestoupil do Atlanty právě z Phoenixu.

Torontu se povedlo poprvé v sezoně vyhrát pětkrát po sobě, když porazilo Los Angeles Lakers 96:92. Domácí fanoušci v závěru duelu vyvolávali jméno Chrise Boshe a žádali pro něj ocenění pro nejplatnějšího hráče ligy. Bosh dal 29 bodů, doskočil 11 míčů a předčil hvězdu Lakers Kobeho Bryanta, jenž se v závěru pokoušel trojkou vyrovnat, ale minul.

Po střeleckém trápení v uplynulých zápasech se probudil LeBron James a 29 body dovedl Cleveland k jasnému vítězství 103:79 nad Miami. Obhájci titulu prohráli po předchozích pěti úspěších.

Denver i bez zraněných opor Allena Iversona a Marcuse Cambyho porazil Indianu, hlavní zásluhu na výhře 102:95 měl Carmelo Anthony, jenž dal 34 bodů. Pacers dohrávali zápas bez rozehrávače Darrella Armstronga a kouče Ricka Carlislea, kteří byli ve druhém poločase vyloučeni. Armstrong si po hádce s rozhodčím a následném trestu stěžoval, že sudí mají na jeho tým stále políčeno kvůli proslulé hromadné bitce v Detroitu z listopadu 2004. "Ale my nejsme to mužstvo z před dvou let. Hrajeme teď a je smutné, že se k nám pořád takhle chovají," prohlásil hráč.

Výsledky:
Toronto - LA Lakers 96:92, Philadelphia - LA Clippers 89:90, Charlotte - Portland 100:108 po prodl., Orlando - San Antonio 106:104, Indiana - Denver 95:102, Golden State - Chicago 123:121 po prodl., Cleveland - Miami 103:79, Memphis - Minnesota 105:97 po prodl., Dallas - Houston 95:74, Phoenix - Atlanta 111:120, Boston - New Jersey 78:92.

Reklama