Hlavní obsah

Oslabený Phoenix v NBA podlehl basketbalistům Chicaga

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu se nedokázali vyrovnat s absencí dvou opor a v zámořské NBA podruhé za sebou prohráli. V neděli bez rozehrávače Steva Nashe a dalšího hráče základní pětky Borise Diawa nestačili na Chicago, kterému doma podlehli 103:116. Suns zůstávají aktuálně na druhém místě soutěže za Dallasem, který dnes vyhrál ve Filadelfii 106:89 a prodloužil sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.

Článek

Phoenix nestačil na soupeře, který absolvoval sedmé utkání na cizích palubovkách a třetí ve čtyřech dnech. Bulls přitom neuspěli ve Phoenixu v předchozích osmi zápasech, naposledy tu vyhráli ještě s Michaelem Jordanem v roce 1996. "Bylo to náročné cestování a s touhle výhrou se nám pojede domů mnohem radostněji," řekl kouč Scott Skiles, jehož tým ukončil sérii tří porážek a z putování se vrací s bilancí 3:4.

Nash chyběl se zraněným ramenem už ve třetím zápase po sobě a tentokrát scházel natolik, že Suns poprvé v sezoně prohráli dvouciferným rozdílem. "Jeho styl je typický pro celou jejich hru. Když je mužstvo oslabeno o takovou osobnost, soupeř má povinnost vyhrát. A naši hoši dnes byli skvělí," dodal Skiles.

Dallas zaváhání Suns využil ke zvýšení náskoku v čele ligy. Pod vedením Dirka Nowitzkého, který dal 24 bodů a doskočil 11 míčů, snadno přehrál Philadelphii, třebaže v průběhu zápasu skoro přišel o třicetibodové vedení. "Ve druhém poločase jsme si trochu zdřímli," komentoval trenér Avery Johnson úsek z přelomu třetí a čtvrté části, který hosté prohráli 8:30. Dva Nowitzkého koše za sebou ale Dallas probudily. "Myslím, že jsme to měli neustále pod kontrolou," dodal jeho spoluhráč Jerry Stackhouse.

Wade to vzal na sebe

V šlágru mezi Miami a San Antoniem měli navrch domácí obhájci titulu z Floridy, kteří v duelu posledních dvou mistrovských klubů vyhráli 100:85. Rozehrávač Heat Dwyane Wade dal v poslední části 18 ze svých 26 bodů, zatímco soupeř přes sedm minut nebyl schopen dát koš z pole. V té době už nehrál Shaquille O'Neal, který stále ještě není úplně fit po operaci kolena, ale stihl předtím dát 16 bodů za 25 minut hry. "Než to vzal na sebe Dwyane Wade, byl to skvělý zápas. Pak bylo po všem," řekl trenér poraženého celku Gregg Popovich.

Střelcem nedělního programu byl Kobe Bryant, ale jeho 36 bodů nestačilo Los Angeles Lakers na vítězství v Clevelandu. Bryant při porážce 90:99 nicméně zastínil domácí hvězdu LeBrona Jamese, který dal jen 18 bodů a v rozhodujících chvílích přenechal zodpovědnost srbskému náhradníkovi Sašovi Pavlovičovi. Ten dal 21 bodů, z toho 13 v poslední části. "Cítím se trochu jako prorok. Vždy jsem říkal, že když on dostane příležitost, bude dobrý. Teď to ukázal," pochválil James nejlepšího střelce svého týmu.

Výsledky:
Washington - Portland 73:94, Miami - San Antonio 100:85, Indiana - Los Angeles Clippers 94:80, Cleveland - Los Angeles Lakers 99:90, Sacramento - Seattle 103:114, Philadelphia - Dallas 89:106, Phoenix - Chicago 103:116, Golden State - Atlanta 105:106, Minnesota - Boston 109:107.

Reklama