Hlavní obsah

Pippen plánuje v 41 letech návrat do NBA

LAS VEGAS

Slavný basketbalista Scottie Pippen plánuje dva a půl roku po ukončení kariéry návrat do NBA. Podle agentury AP by si jednačtyřicetiletý křídelní hráč rád zahrál ještě v této sezóně a chce získat posedmé titul šampióna prestižní ligy.

Foto: (AP Photo/Kevork Djansezian)

Scottie Pippen hovoří s novináři během All Star víkendu v Las Vegas.

Článek

Rozhodnutí vrátit se na palubovku oznámil Pippen v Las Vegas, kam se sjely všechny osobnosti NBA na nedělní Utkání hvězd. "Je to ideální příležitost, jsou tady všichni důležití lidé z ligy," uvedl.

Pippen od ukončení kariéry v říjnu 2004 nehrál jediný zápas. "Ale pořád na to mám, nic jsem nezapomněl," prohlásil hráč, který proslul spoluprací s legendárním Michaelem Jordanem v Chicagu Bulls.

"Už jsem nad tím několik měsíců přemýšlel a stačí, abych jen trošku potrénoval," řekl Pippen. Po skončení kariéry dělal pozorovatele pro Bulls, asistenta trenéra v Los Angeles Lakers a naposledy komentoval basketbalové přenosy na stanici ABC.

Pippen má také jasno o tom, kde by chtěl případně působit: v teple a v týmu, který má šanci vyhrát ligu. "Vrátil bych se jenom kvůli titulu," řekl. V NBA odehrál 17 sezón. Nastupoval za Chicago, se kterým získal šest titulů, Houston a Portland. Dvakrát také vybojoval s americkým "Týmem snů" zlato na olympijských hrách.

Reklama