Hlavní obsah

Rozehrávač Nash se vrátil a Phoenix porazil LA Clippers

NEW YORK

Po čtyřzápasové pauze zaviněné zánětem v rameni se v úterý vrátil na palubovku rozehrávač Steve Nash. Nejužitečnější hráč loňského ročníku zámořské NBA hned zaznamenal třináct bodů a dvanáct asistencí a pomohl basketbalistům Phoenixu k výhře 115:90 na půdě Los Angeles Clippers.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Nejužitečnější hráč posledních dvou sezón NBA Steve Nash svírá zraněné rameno.

Článek

S kanadským rozehrávačem se do Phoenixu vrátil vítězný duch, bez Nashe prohráli tři ze čtyř zápasů. "Možná je pro nás dobré, že jsme se trochu trápili, a snad se dáme zase dohromady," řekl po zápase Nash.

Pod jeho dirigentskou taktovkou se dařilo také Shawnu Marionovi, který byl s jednatřiceti body nejlepším střelcem zápasu. "Přišel, nechal míč létat a každému se dařily jeho přihrávky proměňovat. Byli jsme aktivní, vzájemně jsme si pomáhali, hráli jsme stabilněji," popsal hlavní důvody úterního vítězství Marion.

Nejlepším střelcem dne byl s osmatřiceti body Gilbert Arenas, který největší měrou přispěl k výhře Washingtonu v domácím zápase s Minnesotou. Výrazně ho však podpořil DeShawn Stevenson, který díky více než padesátiprocentní úspěšnosti střelby dosáhl 23 bodů.

San Antonio se po třech týdnech vrátilo na domácí palubovku a porazilo Denver 95:80. Hostům nepomohl ani návrat Allena Iversona, který devět z deseti posledních zápasů propásl kvůli poraněnému kotníku. Z jedenácti střel z pole však proměnil jen tři a po zápase byl ze svého výkonu rozladěný. "Když se vracím po zranění, tak se obvykle hned dostávám do rytmu. Teď se mi to nepovedlo," řekl.

Výsledky:
Washington - Minnesota 112:100, Charlotte - New Orleans 104:100, New York - Orlando 100:94, Milwaukee - Detroit 83:84, Los Angeles Clippers - Phoenix 90:115, Chicago - Atlanta 106:81, Sacramento - Boston 104:101, Portland - Utah 103:100, Seattle - Memphis 121:105, San Antonio - Denver 95:80.

Reklama