Hlavní obsah

Miami po prodloužení porazilo Cleveland a postoupilo do play-off

NEW YORK

Basketbalisté Miami porazili ve čtvrtečním utkání zámořské NBA 94:90 po prodloužení Cleveland a zajistili si postup do vyřazovacích bojů. Díky dvacetibodovým příspěvkům Shaquillea O'Neala a Antoinea Walkera tak mohou v play-off usilovat o obhajobu titulu.

Článek

Šampióni měli v této sezóně problémy. Často hráli bez zraněných opor, i tentokrát sledoval zápas jen v civilním oblečení Dwyane Wade, a dvaadvacet zápasů jim chyběl na lavičce Pat Riley. Kouč byl proto nadšený, když se dozvěděl o jistotě místa v play-off. "Moje nejhorší noční můra bylo získat titul a v další sezóně nepostoupit do play-off. Jsme tam, ale budeme usilovat o mnohem vyšší cíle," řekl.

Výkon týmu ocenilo i šestadvacetileté křídlo Udonis Haslem. "Všechny ty věci, kterými jsme prošli, nás spojily. Je úžasným úspěchem, že jsme se tam dostali už v této fázi sezóny," řekl.

Ve druhém čtvrtečním utkání San Antonio díky pětatřiceti bodům Tonyho Parkera porazilo Phoenix 92:85. "Neuvěřitelné, byl skvělý," ocenil výkon svého spoluhráče Tim Duncan, který sám nastřílel 22 bodů a přidal deset doskoků.

Hostující Suns měli nejhorší úspěšnost střelby z pole v sezoně, jen 38,6 procenta, a pouze o dva body překonali svůj letošní nejnižší počet nastřílených bodů. "Vůbec jsme se nedostali do rytmu," posteskl si trenér Suns Mike D'Antoni. Jeden z jeho svěřenců Raja Bell našel po porážce alespoň nějaké pozitivum. "Dobré je, že jsme hráli dobře v obraně. Ale špatné je, že jsme nehráli dobře v útoku. Využili toho," shrnul dění na palubovce třicetiletý rodák z Panenských ostrovů.

Výsledky:
Cleveland - Miami 90:94 po prodl., San Antonio - Phoenix 92:85.

Reklama