Hlavní obsah

Čeští házenkáři zahájili turnaj v Praze debaklem od Švýcarska

PRAHA

Debaklem 19:31 od Švýcarska vstoupili čeští házenkáři do druhého ročníku Turnaje České televize. V hale pražské Sparty na Letné ztratili svěřenci Pavla Pauzy šanci na úspěch proti papírově nejslabšímu účastníkovi už v prvním poločase, který prohráli 9:17. V sobotu se český tým utká v Sazka Aréně s Ruskem.

Článek

Na první branku čekali diváci přes pět minut, než v čase 5:23 hostující Liniger odstartoval své galapředstavení. Při oboustranně neurovnané hře do té doby střelci pálili z nepřipravených pozic a mužstva se dopouštěla technických chyb. Do dvanácté minuty bylo skóre poměrně vyrovnané, potom však hosté zlepšili střelbu a začali misku vah přiklánět na svoji stranu.

Stačilo jim k tomu nasazení, bojovnost a domácí hráče především převyšovali v rychlosti. Naopak hra českého týmu postrádala systém, obrana byla statická, v útoku se nenašel nikdo, kdo by na sebe vzal odpovědnost při střelbě. Soupeř si proto do přestávky vypracoval osmibrankové vedení a obrat nenastal ani po změně stran.

Jen v úvodu poločasu se český tým nakrátko vzchopil, když z desetibrankového manka (10:20) udělal sedmigólové, ale poté se vrátili Pauzovi svěřenci k chybám z prvního poločasu a do závěrečného hvizdu na tom nic nezměnili.

Naopak hosté hráli s nasazením a především drobný Liniger, autor 12 gólů, si prakticky dělal, co chtěl. Branky dával z křídla či po rychlých brejcích, byl jistý při sedmimetrových hodech i z náskoku. Když se k němu přidali i Furer a Schmid, změnil se zápas v exhibici Švýcarů.

Česko - Švýcarsko 19:31 (9:17)
Sestava a branky ČR: Štochl, Galia - Mičkal, Hrubý, Vítek 2, Kubeš 1, Zdráhala 1, Jícha 5/2, Filip 1, Sobol 2, Horák 2, Motl 1, Juříček 4, Hynek, Buchta.
Nejvíce branek Švýcarska: Liniger 12/3, Schmid a Furer po 4, Fellmann 3. Rozhodčí: Heilbig, Geipel (oba Něm.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 3:2. Diváci: 500.

Reklama

Související témata: