Hlavní obsah

Orlando se přiblížilo play off NBA a vyřadilo ze hry Sixers

NEW YORK

Sobotní zápasy NBA nepřinesly nového postupujícího do play-off, ale o další krok se bojům o titul přiblížili hráči Orlanda Magic. Zvítězili totiž 104:87 na palubovce Philadelphie, která je naopak definitivně ze hry venku. Orlando táhl za výhrou zejména Dwight Howard - do koše Sixers nasázel 35 bodů a vylepšil si osobní střelecké maximum v soutěži.

Článek

Howard v prvním poločase proměnil všech deset pokusů a k důležitým košům přidal i 11 doskoků. Do dvouciferných čísel v obou ukazatelích se dostal popáté za sebou. Pokud v neděli Orlando porazí Boston a zároveň Indiana prohraje s New Jersey, mohou už "Kouzelníci" slavit postup.

"Boston je dalším těžkým soupeřem, hlavně musíme hrát se stejným nasazením," burcoval Howard. I když šly výkony Philadelphie po prosincové výměně Allena Iversona nahoru, bude v play-off chybět už potřetí za poslední čtyři roky.

Střeleckou show předvedli v hale Utahu basketbalisté Phoenixu, druhého nejlepšího týmu NBA. Už po třech čtvrtinách téměř dosáhli stobodové hranice, nakonec vyhráli 126:98. Hostující střelce tradičně zásoboval přihrávkami Steve Nash, který jich nasbíral celkem 18, bodově se nejvíce prosadil náhradník Leandro Barbosa (28).

Jazzmani naopak nemají před play-off formu a po šesté prohře ze sedmi utkání mohou mít problémy uhájit domácí prostředí pro první kolo. V sobotu měli důvod k zamyšlení i hráči Denveru. Jejich osmizápasová vítězná série skončila na palubovce nejslabšího týmu NBA Memphisu. "Jediný, kdo ještě věří v naše vítězství, jsme my sami," utrousil Tarence Kinsey, který si 28 body do koše jasného favorita rovněž vylepšil střelecký rekord.

Výsledky:
Philadelphia - Orlando 87:104, Cleveland - Atlanta 110:76, Memphis - Denver 133:118, Portland - Seattle 108:102, Houston - New Orleans 123:112, Utah - Phoenix 98:126, Milwaukee - Charlotte 92:113.

Reklama