Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky mohou ve středu slavit titul

PRAHA

Brněnské volejbalistky vyhrály pětisetovou bitvu v hale pražského Olympu a už ve středu mohou stejně jako loni slavit mistrovský titul. Po úvodním vítězství brněnského favorita 3:1 sobotní pokračování finálové série nabídlo ještě větší drama, rozhodující tie-break získal hostující tým v poměru 15:11. Série bude v Brně pokračovat ve středu od 19:00.

Článek

Velmi podobný průběh jako první extraligové finále mělo dnešní pokračování duelu mezi dvěma tradičními rivaly, kteří se utkali v této sezoně už o dva poháry. Hráčky Olympu hůře začaly, umožnily Brňankám vedení až 10:3, ale trpělivou hrou nakonec set získaly. Ve druhém ale promarnily dva setboly, stejně jako ve středu na Moravě.

"Důležitým momentem byl stejně jako v Brně druhý set, chybí nám trošku štěstí nebo klid při zakončení," posteskl si trenér Olympu Stanislav Mitáč. Brno přesně naplnilo prognózy, že jeho kádr je vyrovnanější a po útočné stránce silnější. V klíčových fázích mělo také lepší příjem.

"Ukazuje se, že jsou obě družstva vyrovnaná a rozhodují drobnosti. Od třetího setu byla naše útočná síla větší a v posledním setu udělal Olymp více chyb. Tím nám výhru usnadnil," uvedl Miroslav Čada, kouč týmu, který za posledních pět let vyhrál domácí soutěž čtyřikrát. Jeho kralování přerušil jen předloni právě Olymp.

Ten si dnes se štěstím vynutil páté dějství, když ve čtvrtém setu ze stavu 11:13 postupně otočil až na 20:15, ale o náskok málem přišel. V tie-breaku však Pražanky doplatily na vlastní chyby, zatímco Brno se jich vyvarovalo. Pokud by nevyužilo ve středu první šanci obhájit titul, další bude mít za týden znovu v pražských Vršovicích.

Extraliga volejbalistek - finále, 2. zápas
Olymp Praha - KP Brno 2:3 (24, -26, -20, 24, -11)
Rozhodčí: Krsek, Švejda. Čas: 115 min. Diváci: 350 (vyprodáno). Stav série: 0:2.
Olymp: Chroustovská, Novotná, Sládková, Havlíčková, Sluková, Pastulová, libero Háječková - Šmídová, Duspivová.
Brno: Kubínová, Franková, Magátová, Mikysková, Těknědžjanová, Ryšavá, libero Tomanová - Onderková.

Reklama

Související témata: