Hlavní obsah

Bývalý zaměstnanec Mets prý prodával doping desítkám baseballistů

SAN FRANCISCO

Bývalý zaměstnanec New Yorku Mets se u soudu přiznal k tomu, že v letech 1995-2005 prodával desítkám baseballistů v zámořské profesionální lize MLB anabolické steroidy, růstové hormony a další dopingové látky. Sedmatřicetiletý Kirk Radomski je navíc obviněn z praní špinavých peněz, podle státního zástupce může být odsouzen až k 25 letům vězení a pokutě ve výši půl miliónu dolarů.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto).

Článek

"Toto vyšetřování ukazuje, že distribuce nepovolených podpůrných prostředků je v Americe stále velkým problémem," řekl prokurátor Scott Schools, jehož úřad se zabýval skandálem kolem laboratoře BALCO. Nadále vyšetřuje hvězdného pálkaře Barryho Bondse kvůli podezření z křivé přísahy před velkou porotou v jeho kauze, v níž čelil obvinění z dopingu.

Nikdo z Radomského klientů nebyl jmenován. Kontakty s hráči si muž vytvořil během desetiletého působení v Mets, kde se staral o výstroj. Doping prý distribuoval osobně, nebo pomocí telefonu a elektronické pošty. Radomski souhlasil, že bude spolupracovat s federálními vyšetřovateli, kteří se zabývají užíváním dopingu v baseballu.

Reklama