Hlavní obsah

Golden State uhájil proti Utahu domácí neporazitelnost v play-off

OAKLAND

Basketbalisté Golden State vyhráli i čtvrtý domácí zápas v play-off NBA, nad Utahem zvítězili v pátek 125:105 a snížili stav série 2.kola na 1:2. Kalifornský tým dovedli k výhře autor 32 bodů Baron Davis a James Richardson, který dal 25 bodů. Domácí si pomohli k vítězství patnácti trojkami, z nichž jedenáct stihli dát už v prvním poločase, čímž vyrovnali rekord vyřazovací části.

Foto: AP Photo/Ben Margot

Jason Richardson z týmu Golden State Warriors.

Článek

Hráče Golden State, kteří překvapivě poslali ze hry o mistrovský titul nejlepší tým základní části Dallas, hnalo za úspěchem bouřlivé publikum. Dvacet tisíc fanoušků fandilo ve žlutých trikách s nápisem "Věříme".

"Hrát doma je vždycky fajn, diváci vám dodají spoustu energie. Proto se nám doma vždycky daří," uvedl Richardson. Warriors nasázeli ve druhé čtvrtině 40 bodů, čímž stanovili klubový rekord, a získali vedení 70:49. Ve druhém poločase už je soupeř nedokázal ohrozit, v jednu chvíli prohrávali hosté dokonce o 30 bodů.

"Po té minulé tvrdé porážce jsme se nesesypali a odvedli dobrou práci," liboval si kouč vítězů Don Nelson, jehož svěřenci předchozí duel v Utahu prohráli v prodloužení.

Hrdina zápasu Davis nadchl fanoušky v závěru efektní smečí, v níž se mu marně snažil zabránit skvělý blokař Andrej Kirilenko. "Samotného mě ta smeč šokovala. Snažil jsem se jít do protisměru, vím, že výborně blokuje, tak jsem chtěl zkusit štěstí. A vyšlo to," uvedl Davis, který se v průběhu play-off musí vyrovnávat s různými zdravotními problémy. "Byla to nejhezčí smeč, jakou jsem na vlastní oči kdy viděl," ocenil výkon spoluhráče Richardson, který dvakrát vyhrál smečařskou soutěž při All Star víkendu.

Výsledek - 2. kolo play-off NBA:
Západní konference:
Golden State - Utah 125:105 (stav série 1:2).

Reklama