Hlavní obsah

Basketbalisté New Jersey poprvé v play-off porazili Cleveland

NEW YORK

Basketbalisté New Jersey zdramatizovali semifinálovou sérii Východní konference v play-off NBA a po sobotním domácím vítězství 96:85 prohrávají s Clevelandem už jen 1:2 na zápasy. Skvělým všestranným výkonem k tomu přispěl rozehrávač Jason Kidd, který zaznamenal 23 bodů, 14 asistencí a 13 doskoků a připsal si ceněný triple double.

Článek

Po 23 bodech dali i jeho spoluhráči Richard Jefferson a Vince Carter.

V Západní konferenci se San Antonio vrátilo do vedení v sérii s Phoenixem. Domácí výhru 108:101 režíroval především Tim Duncan, autor 33 bodů a 19 doskoků.

Pod Kiddovým vedením zaznamenali hráči New Jersey desáté domácí vítězství za sebou. Špílmachr Nets si připsal už jedenáctý triple double v play-off v kariéře a v historickém žebříčku v tomto směru předstihl dosud druhého, legendárního Larryho Birda. První místo patří Magiku Johnsonovi, kterému se podobný kousek ve vyřazovací části povedl celkem třicetkrát. "Kidd předvedl monstrózní představení. Byl agresivní, dělal body a to všechno s neuvěřitelnou lehkostí," pochválil hvězdu soupeře trenér Cavaliers Mike Brown. "Takový má být kapitán. Byl nejlepší pod oběma koši," přidal se kouč New Jersey Lawrence Frank.

"Pokud nevyhrajete, rekordy vám jsou k ničemu. A play-off je o vítězství, triple double nikoho na konci zajímat nebude," zůstal však Kidd na zemi. "Ale nebudu lhát. Bird a Magic jsou legendy, oni jsou basketbal. Pro mě je velkou ctí být s nimi jakkoliv spojován," připojil čtyřiatřicetiletý hráč.

V seérie mezi San Antoniem a Phoenixem se opět objevilo krvavé zranění

Série mezi San Antoniem a Phoenixem je podle zámořských médií nejtvrdší v letošním play-off. Agentura AP přišla s postřehem, že Spurs potřebují k vítězství vidět krev. V prvním duelu totiž triumfovali 111:106 poté, co dostal úder do nosu Steve Nash a ošklivě vypadající zranění si nakonec vyžádalo šest stehů. Druhý zápas se obešel bez zranění a San Antonio prohrálo 81:101. Ve třetím se ale už opět radovali Spurs, když Manu Ginobili dostal pod košem loktem do oka a krvavé zranění si vyžádalo několik minut na ošetření.

"Myslím, že mu to pomohlo. Musíme poděkovat soupeři, že mu spravil mušku, konečně začal trefovat koš," v žertu připomněl Duncan Argentincovu tristní bilanci z prvních dvou zápasů, ve kterých nasbíral jen osm a šest bodů. V sobotu si jich navzdory zranění připsal 24. "Myslím, že jsem ho trefil já, ale nechtěl jsem to udělat. Byla to nehoda," přiznal se po zápase Shawn Marion z Phoenixu.

Zatímco San Antonio slavilo výhru, na druhé straně se soupeř nemohl vyrovnat s tvrdou hrou. "Hrají jako prasata. Bruce Bowen mě pod košem několikrát schválně kopnul," postěžoval si Amare Stoudemire, který v sobotním duelu nasbíral 21 bodů.

Výsledky - 2. kolo play-off NBA:
Východní konference:
New Jersey - Cleveland 96:85 (stav série: 1:2).
Západní konference:
San Antonio - Phoenix 108:101 (stav série: 2:1).

Reklama

Související témata: