Hlavní obsah

Trenér házenkářů Pauza vyzkouší proti Slovensku řadu nováčků

PRAHA

V pondělí 28. května zahájí čeští házenkáři prvním soustředěním v Rožnově pod Radhoštěm svou cestu na mistrovství Evropy. V play-off musejí zdolat celek Lotyšska, s nímž se utkají 10. června v Rize a v domácí odvetě 16. června v Chomutově. Evropský šampionát se uskuteční příští rok v Norsku.

Článek

Na závěr úvodního soustředění se svěřenci kouče Pavla Pauzy střetnou 1. a 2. června v Hodoníně se Slovenskem, 5. června v Zubří a o den později v Bystřici pod Hostýnem pak nastoupí proti Islandu.

Na prvním soustředění se z týmu, který startoval na lednovém mistrovství světa v Německu, objeví pouze brankář Petr Štochl a Tomáš Řezníček, jinak je výběr plný nováčků. Příležitost dostanou převážně hráči z domácí soutěže, kteří v extralize dlouhodobě předvádějí dobré výkony.

Oproti tomu složení týmu na dalším soustředění (4. až 8. června rovněž v Rožnově) bude již víceméně tradiční. Z dlouholetých opor ale budou v mužstvu chybět brankář Martin Galia, který se omluvil ze zdravotních důvodů, a Jan Filip. K dispozici už nebude ani Petr Házl, který oficiálně ukončil reprezentační kariéru.

Na kvalifikační utkání tedy trenéři prozatím mají k dispozici jen dva brankáře. "Ze zdravotních důvodů nemůžeme povolat ani Miloše Slabého, v záloze tak bude Jakub Krupa, případně Tomáš Mrkva z Karviné. Nominace je to ale opravdu ještě předběžná, může dojít k dalším několika změnám," řekl v týdnu novinářům reprezentační trenér Pavel Pauza.

Nejistá je i účast Michala Brůny, který bude hrát se Stralsundem prolínací soutěž o postup do bundesligy. Momentálně je zraněný i Jiří Vítek.

Nominace na první soustředění:
Brankáři: Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Jan Štochl (SG Ahlen/Něm.), hráči do pole: Jan Stehlík, Martin Lehocký, Václav Vraný (všichni Dukla Praha), Robert Plšek, Ondřej Zdráhala, Tomáš Bednařík (všichni Baník Karviná), Tomáš Řezníček (Gorenje Velenje/Slovin.), Jiří Motl, Jiří Bouček (oba Lovosice), Aleš Opálka, Martin Hrstka (oba HC Zubří), Jan Vtípil (HC Jičín).

Reklama