Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína si vynutili páté semifinále s Prostějovem

PROSTĚJOV

Basketbalisté Děčína si v ligovém semifinále s Prostějovem vynutili rozhodující pátý zápas, přestože v sérii prohráli úvodní dvě utkání. V pátečním čtvrtém duelu na Hané dokázali zvítězit 81:75 a soupeře Nymburka v boji o titul určí středeční zápas na severu Čech.

Foto: www.bkdecin.cz

Americký rozehrávač BK Děčín Levell Sanders

Článek

Hlavním strůjcem děčínského vítězství byl opět Američan Levell Sanders, který byl s 25 body nejlepším střelcem utkání, i když ho při hře omezovalo zranění kotníku.

Prostějovští šli z počátku do vedení, ale pak chybami v rozehrávce umožnili Severočechům získat výrazný náskok. Domácí tým ztrácel zbytečně míče i nadále, nepřesně také střílel a hosté jej trestali. Navíc Czudek a Tomaszek měli po první čtvrtině už po třech osobních chybách.

Orli se dlouho trápili i v průběhu druhé čtvrtiny, ale před jejím závěrem dokázali snížit na rozdíl dvou bodů. Ve 26. minutě se ujali domácí po dlouhé době znovu vedení (50:49) a potom se soupeři ve vedení střídali. Rozhodla až závěrečná část. Čtyři minuty před koncem vedl Prostějov 73:71, ale v následujících chvílích selhával při střelbě a Crisp zahodil i oba své trestné hody.

"O výsledku rozhodl náš špatný vstup do zápasu a rychlé osobní chyby Czudka. Ke konci se nám podařilo jít do vedení, ale rozhodla střelecká úspěšnost Sanderse. Našim hráčům v závěru odešla úplně střelba," posteskl si domácí kouč Miroslav Marko.

"Ukázali jsme, že dokázeme bojovat. Podařilo se nám vytvořit si slibný náskok, který ale soupeř postupně smazal. V koncovce vzal odpovědnost na svoje bedra Sanders," uvedl trenér Děčína Pavel Budínský.

NBL - semifinále:
Prostějov - Děčín 75:81
Nejvíce bodů: Nečas 17, Bryan 15, Tomaszek 12 - Sanders 25, Mulligan 18, J. Houška 11. Rozhodčí: Šedivý, Paulík, Vondráček. Trestné hody: 32/25 - 36/29. Fauly: 31:29. Trojky: 4:6. Stav série: 2:2.

Reklama