Hlavní obsah

Čeští volejbalisté na Portugalce nestačili ani podruhé

PLZEŇ

Čeští volejbalisté prohráli v Evropské lize i druhé domácí utkání s Portugalskem a uzavírají čtyřčlennou tabulku skupiny B. Zatímco v sobotu v Plzni podlehli týmu z Pyrenejského poloostrova 1:3, tentokrát nezískali ani set. Český trenér Zdeněk Haník tentokrát nasadil do základní sestavy smečaře Michala Hrazdíru, který v sobotu zaujal několika dobrými míči, ale ani tato změna týmu nepomohla.

Článek

V úvodní sadě se Portugalci záhy dostali do vedení a vyhráli ji 25:22. Obdobný průběh měl i druhý set, v němž museli domácí dotahovat pětibodové manko. To se jim málem podařilo, snížili na 16:17. V koncovce však univerzál David Konečný udělal dvě chyby za sebou, když zkazil servis a vzápětí poslal do zámezí i útok. Portugalci se díky tomu dostali do vedení 23:20 a koncovku už si pohlídali.

V úvodu třetí sady se na chvíli zdálo, že by se čeští volejbalisté mohli vrátit do zápasu. Dvoubodové vedení však záhy ztratili a set prohráli 25:20.

Kouč po zápase označil výsledek za odpovídající dění na palubovce. "Prohráli jsme s týmem, který byl jasně lepší," řekl České televizi. Hlavní příčinou porážky byly mnohdy laciné chyby jeho svěřenců. "Ukázalo se, že tomuto mladému týmu nechybí bojovnost, ale jakmile jsme udělali šňůru, tak jsme se vlastními chybami zastavili."

Česká reprezentace utrpěla v Evropské lize třetí porážku za sebou. Hráčům prý chybějí především zkušenosti. "Tohle se nedá změnit ze dne na den, chce to trpělivost. Snažíme se hrát rychle a to přináší nepřesnosti. Ale jiná cesta není," uvedl Haník.

Skupina A:
Španělsko - Belgie 3:0 (22, 12, 21).
Skupina B:
ČR - Portugalsko 0:3 (-22, -22, -20)
Rozhodčí: Jasinski, Herbik (oba Pol.). Čas: 88 min. Diváci: 1400.
Sestava ČR: Ticháček, Hrazdíra, Rak, Štokr, Baránek, Král, libero Polanský - Konečný, Kust, Cerha, Zach.
Skupina C:
Turecko - Lotyšsko 3:2 (-20, 21, 20, -21, 10), Slovensko - Rumunsko 3:1 (31, -25, 15, 22).

Reklama

Související témata: