Hlavní obsah

Házenkáři Karviné začnou opět hned ve skupině Ligy mistrů

KARVINÁ

Karvinští házenkáři se ani letos nemusejí obávat účasti v předkole Ligy mistrů. Podle bodového koeficientu byl český šampion znovu zařazen do třetího výkonnostního koše, z nějž bude koncem června na losování ve Vídni nasazen přímo do jedné z osmi základních skupin.

Článek

V hracím systému soutěže došlo proti minulým ročníkům k podstatné změně, která napodobuje nedávný model fotbalové Ligy mistrů. Dvaatřicet týmů bude v první části i letos rozlosováno do osmi čtveřic, ale pak se místo osmifinále a čtvrtfinále bude hrát ještě další skupinová fáze.

Do té se z osmi skupin kvalifikují první dvě družstva, která se pak ve čtyřech skupinách po čtyřech klubech poperou o postup do semifinále. Dále se už Liga mistrů bude hrát klasickým vyřazovacím způsobem na dvě utkání doma-venku.

Další ročník soutěže evropských mistrů začne 1. a 2. září předkolem týmů ze čtvrtého koše, jehož vítězové zaujmou volná místa v osmi základních skupinách. Karviná do bojů vstoupí 29. nebo 30. září, druhá fáze soutěže začne 6. února.

Nasazení do košů:
1. koš: THW Kiel, Ciudad Real, Pick Szeged, Celje Pivovarna Laško, US Ivry Handball, GOG Svendborg TGI, Čechov, Croatia Osiguranje,
2. koš: Portland San Antonio, HSV Hamburk, MKB Veszprém, RK Gorenje Velenje, Montpellier HB, Lukoil-Dinamo Astrachaň, Ademar Leon, Flensburg Handewitt,
3. koš: VfL Gummersbach, ZTR Záporoží, Hammarby IF, Tatran Prešov, RK Bosna Sarajevo, Baník OKD Karviná, MKS Zaglebie Lubin, Kadetten Schaffhausen,
4. koš: vítězové předkola (HCM Konstanca, RK Vardar Pro Skopje, Valur Reykjavík, Italgest Casarano, Drammen HK, CZ Bělehrad, Viking Malt Panevěžys, Panellinios Atény, BHC Meškov, A1 Bregenz, Strovolos Nikósie, Besiktas Istanbul, Handball Esch, KV Sasja, ABC Braga, Pölva Serviti).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.