Hlavní obsah

Volejbalisté nezastavili sérii porážek v Evropské lize

JABLONEC NAD NISOU

V posledním domácím zápase Evropské ligy se českým volejbalistům nepodařilo zastavit sérii porážek. Proti Slovincům v neděli v Jablonci nad Nisou podali lepší výkon než v sobotu, kdy prohráli 1:3, ale v rozhodující páté sadě podlehli 12:15. S jedinou výhrou na kontě tak zůstali na dně tabulky skupiny B a už nemají ani teoretickou šanci na postup.

Článek

Slovinci nechali na lavičce svého prvního nahrávače Satlera, v české sestavě smečaře Baránka nahradil Popelka. Domácí tým začal znovu v útlumu a poměrně hladce ztratil první dva sety. Slovinci v pohodovém tempu kráčeli za další výhrou a kýženým postupem do Final Four evropské soutěže, ale nakonec o ni museli bojovat dvě a čtvrt hodiny.

"Podali jsme lepší výkon, což se promítlo i do výsledku. Ale na rychlou hru Slovinců jsme pořád nestačili. Když někdo udělá tolik chyb, musí se to někde projevit," řekl novinářům trenér Zdeněk Haník. Jeho protějšek Iztok Kšela ocenil, že mladý slovinský tým zvládl vypjatý tie-break. "Na první dva sety by nejraději zapomněli Češi, na další dva my. Vyhrát dvakrát v Česku je pro nás velký úspěch," uvedl.

Domácí reprezentanti zpočátku bojovali s horší přihrávkou. Trenér Zdeněk Haník od druhé sady začal míchat sestavou a nahrávač Ticháček už místo Kusta zůstal na hřišti až do konce utkání. I když nasazení na domácí polovině bylo znatelně vyšší než o den dříve, kvalitativně Češi dlouho zaostávali.

Až po druhém setu přišlo stejně jako v sobotu blýskání na lepší časy. Domácí volejbalisté začali sbírat body i blokem, kde zářil především Král, donutili slovinského trenéra vzít si poprvé oddechový čas a následně i vrátit tvůrce hry Satlera na plochu. Haníkův tým chtěl napravit špatný dojem a servisem začal soupeře tlačit.

V tie-breaku ale Češi nezachytili nástup Slovinců. Navíc nevyužili několik šancí bodovat a s výjimkou úvodní výhry nad Řeky museli strávit v Evropské lize další nezdar, už sedmý za sebou. Haník se před zbývajícími odvetami v Portugalsku a v Řecku bude snažit svůj výběr posílit o další legionáře. "Od úterý se k týmu připojí (univerzál) Jakub Novotný. Otázka dalších hráčů je v jednání," řekl reprezentační trenér České televizi.

ČR - Slovinsko 2:3 (-20, -19, 19, 21, -12)
Rozhodčí: Probst, Jungen (oba Něm.). Čas: 111 min. Diváci: 750.
Sestava ČR: Kust, Hrazdira, Rak, Konečný, Popelka, Král, libero Bence - Zach, Štokr, Ticháček, Baránek, Zadražil.
Tabulka skupiny B:
1.Slovinsko86221:1214
2.Portugalsko85318:1113
3.Řecko84414:1612
4.Česko8179:239

Reklama

Související témata: