Hlavní obsah

Basketbalisté Ostravy budou ve Spojených státech shánět pivota

OSTRAVA

Na získání kvalitního pivota zaměří své letní přestupové úsilí vedení basketbalistů Nové huti Ostrava. Osmý tým uplynulé sezony chce posilu pod koš najít ve Spojených státech i s pomocí kontaktů amerického rozehrávače Mika Mitchella, který před rokem do Ostravy přišel.

Článek

"Chceme, aby nám pomohl někoho pod koš vytipovat," řekl dnes novinářům prezident klubu Ladislav Kudela.

Post pivota Ostravu pálí ze všeho nejvíce, tím spíše, když není jisté, jestli v kádru zůstane obrovitý Martin Ides. Tomu skončila smlouva a ve hře je odchod do Německa. "Jedná s jedním klubem, ale zároveň není vyloučeno, že u nás bude pokračovat dále. Kontrakt můžeme podepsat stejně jako vloni těsně před sezónou," podotkl Kudela.

Žádný mohutný ruch v kádru však Novou huť nepostihne. Jedna bolestná ztráta klubu přesto hrozí; bundesligový Frankfurt zatoužil po křídelním hráči Jaroslavu Prášilovi, jehož si otestoval na dvoutýdenním posezónním kempu. "Líbil se tam. Budeme se teď bavit na bázi klubů, ale chceme adekvátní finanční náhradu. Kdyby odešel i Jarda Prášil, museli bychom na to pochopitelně reagovat," uvedl Kudela.

Mateřský oddíl by naopak po roce opět mohl posílit Rostislav Uhlíř. Po ročním působení v juniorce Realu Madrid se zařadil do přípravy Ostravských a vyčkává, zda španělský velkoklub uplatní opci. "Je vidět, že má natrénováno, i když ve druhé půlce sezóny po výměně trenérů moc nehrál. Kdyby se vrátil, určitě by tady měl garantovaných nějakých dvacet minut na zápas," řekl trenér František Rón.

Ostrava odstartuje letní přípravu prvního srpna, mimo jiné se představí na turnaji ve slovenských Levicích, kde budou účinkovat i maďarský mistr Páks a tým z chorvatské ligy.

Reklama

Související témata: