Hlavní obsah

Basketbalisté Nového Jičína získali generálního partnera i posily

OSTRAVA

S novým titulárním sponzorem, pokrytým rozpočtem a třemi čerstvými posilami ze zahraničí půjdou do další sezóny basketbalisté Geofinu Nový Jičín. Největší změnou je vstup společnosti Geofin, která na místě generálního partnera basketbalového klubu po deseti letech střídá Mlékárnu Kunín. Patnáctimiliónový rozpočet má naplnit z dvou třetin.

Článek

"Jsme rádi, že jsme našli partnera se zájmem o dlouhodobou spolupráci. Díky němu teď můžeme říct, že na nadcházející sezónu máme zabezpečenu finanční stránku," řekl na čtvrteční tiskové konferenci v Ostravě prezident klubu Miloš Vaigl. Geofin je holdingovou společností, která podniká hlavně v leteckém průmyslu.

Zatímco vloni Novojičínští kádr skládali do poslední chvil, teď už je hotový. Největší očekávání bude trenér Zbyněk Choleva vkládat do nových zahraničních posil: amerického křídla Joea Chapmana, jeho krajana pivota Jeffa McMillera a dalšího podkošového hráče Roberta Šaroviče, Srba s německým pasem, který v poslední sezóně nastupoval za řecký Apollon a Paříž Basket v nejvyšší francouzské soutěži.

"S výbornými referencemi přicházejí oba Američané. Chapman je odchovancem jedné z nejslavnějších amerických univerzit Marquette, je znamenitým střelcem, míval i průměr 27 bodů v jedné sezóně," řekl Vaigl.

McMiller v uplynulém ročníku působil v Uruguayi, ale ještě předtím si evropské pojetí basketbalu vyzkoušel v Pivovarně Laško Celje. "V Adriatické lize měl průměr deset doskočených míčů, což bylo vůbec nejvíce ze všech," doplnil Vaigl. Do družstva se z hostování ve Svitu vrátil na křídlo i Peter Sedmák.

Prioritou není titul, ale stabilita 

Z Nového Jičína odešli jen hráči, o které klub prý už neměl zájem. "Jedině s Tarvisem Williamsem jsme měli zájem na další spolupráci. S jeho agentem jsem byli dohodnuti i aspektech smlouvy, ale hráč pak změnil agenta a s ním už jsme se nedokázali domluvit," podotkl Vaigl.

Týmu se v poslední sezóně nepodařilo obhájit stříbrné medaile, ale nový generální partner na něj netlačí. "Víme o dobrých sportovních výsledcích klubu a věříme, že budou pokračovat. To však neznamená, že bychom chtěli hned hrát o titul. Chceme vytvořit dlouhodobou stabilitu, aby se mohl rozvíjet," uvedl generální ředitel Geofinu Daneš Zátorský.

Reklama

Související témata: