Hlavní obsah

Mikysková je zpátky doma. S volejbalistkami Šelem Brno prohání čelo extraligy

Brno

Deset roků se živila volejbalem ve Francii, Polsku, Jižní Koreji, Thajsku nebo naposledy v Rusku. Na začátku této sezony se bývalá reprezentantka Soňa Mikysková vrátila do rodného Brna a po dlouhé době opět nastupuje v české extralize. Nikoli však v dresu Králova Pole, jehož je odchovankyní, ale sousedních Šelem.

Foto: volejbalbrno.cz

Soňa Mikysková (vpravo) překonává ostravský blok.

Článek

„Na sklonku léta jsem s holkami začala trénovat a čekala na nějakou další zajímavou nabídku ze zahraničí. Taková, která by mě zaujala, ovšem nepřišla. Takže jsem zůstala u Šelem. Brno totiž považuju za svůj domov. Navíc naprostou většinu zdejších hráček dobře znám," říká třicetiletá univerzálka.

Na rozdíl od většiny svých současných parťaček, které se kvůli péči o děti připravují omezeně, se Mikysková dál věnuje volejbalu na plný úvazek. „Jinou práci nemám a ani si ji nehledám. Jsem dlouhé roky zvyklá denně dvoufázově trénovat. Hodlám v tom pokračovat. Ještě se totiž nevzdávám myšlenky, že se za rok vrátím do ciziny," prozradila.

I díky ní bodovalo její nové družstvo ve všech sedmi úvodních extraligových duelech. Premiérovou porážku utrpěly Brňanky až o uplynulém víkendu, na hřišti mistrovské Olomouce padly po tuhém boji 2:3. V tabulce jsou při bodové rovnosti jen kvůli horšímu poměru setů druhé za obhájkyněmi titulu z Hané. „Daří se nám, povedený vstup do sezony má blahodárný vliv na naše sebevědomí. I já se cítím ve velké pohodě, volejbal mě momentálně strašně baví. Přičítám to také tomu, že jsem po letech doma a mám perfektní zázemí," libuje si Mikysková.

Ví, že v minulém extraligovém ročníku skončily Šelmy páté. „Chtěla bych toto umístění o dost vylepšit. Všude, kde jsem působila, jsem měla maximální cíle. Máme kvalitní tým, finále by nám v této sezoně slušelo," netají vysoké ambice.

Z předchozích zahraničních štací si Mikysková nejvíc pochvaluje sedmileté působení ve Francii. „Je tam krásně. Tamní angažmá bylo něco jako dobře placená dovolená," usmívá se.

Reklama

Související témata: