Hlavní obsah

Argentinská hvězda Scola konečně míří z Evropy do NBA

HOUSTON

Argentinský basketbalista Luis Scola by se měl po dlouhých pěti letech od draftu 2002 konečně dočkat šance v proslulé NBA. San Antonio, které si ho tehdy jako celkově 56. hráče vybralo, totiž přepustilo práva na hráče Houstonu Rockets, kde sedmadvacetiletý olympijský vítěz podepsal smlouvu a v úterý byl představen jako nový člen kádru.

Článek

Poslední překážkou, která by však měla být jen formalitou, je vykoupení jeho smlouvy ve španělském klubu Tau Cerámica. "Luis vyplňuje pozici, kterou jsme potřebovali. Domnívali jsme se, že nikdo lepší k mání není, takže jsme se opravdu hodně snažili ho sem k nám přivést," uvedl generální manažer Houstonu Daryl Morey.

Představitelé klubu si podle všeho hodně slibují především od Scolovy spolupráce s čínským pivotem Jao Mingem. "Viděl jsem hodně záznamů s Luisem, takže vím, jak hraje. Je velmi aktivní. I proto si myslím, že by si mohli dobře vypomáhat," řekl zámořským novinářům nový kouč Rick Adelman. "Měl by mu vyhovovat styl hry, jaký chceme v útoku předvádět. Tedy hodně pohybu, aby se lépe hrálo našim nejlepším," dodal Adelman.

Scola se těší na Minga a McGradyho

Scola je stálicí mezi hvězdami basketbalu na evropské scéně, přesto mu San Antonio nedalo příležitost předvést se v jeho dresu. Sedmadvacetiletý rodák z Buenos Aires tak již několik sezón hájí barvy španělského Tau Cerámica, pravidelného účastníka Evropské ligy a jednoho z nejlepších celků španělské soutěže, v níž byl dokonce dvakrát jmenován nejužitečnějším hráčem základní části.

Jak sám Scola přiznal, je unešený z možnosti hrát s Mingem a Tracym McGradym. A delší působení v Evropě jej prý možná lépe připravilo na vstup do NBA. "Vyrostl jsem totiž nejen jako hráč, ale také jako osobnost. Chci využít tuto šanci k tomu, abych viděl, zda mohu být úspěšný," dodal Scola.

Reklama