Hlavní obsah

Pau Gasol si po operaci nohy v NBA za Portland nezahraje

New York

Španělská basketbalová hvězda Pau Gasol skončil bez jediného odehraného zápasu v týmu Portlandu, s kterým v červenci jako volný hráč podepsal roční smlouvu. Devětatřicetiletý pivot má stále potíže s levou nohou, s níž byl v květnu na operaci. S Portlandem jedná o působení v roli trenéra, hráčskou kariéru ale ještě uzavřít nechce.

Foto: Sam Ortega, ČTK/AP

Hvězdný Pau Gasol si po operaci nohy v NBA za Portland nezahraje.

Článek

"Ode dneška už nejsem členem kádru Trail Blazers, takže se můžu věnovat ze všech sil rehabilitaci," uvedl Gasol na Twitteru. Doufal, že po operaci se dá dohromady a bude schopen hrát, ale nynější vyšetření ukázala, že stav jeho nohy mu to v nejbližší době neumožní.

Přesto Gasol doufá, že se ještě na palubovky vrátí. "Mám pro basketbal stále stejné nadšení, jako když jsem začínal, a budu makat na tom, abych se zotavil a mohl dál hrát hru, kterou mám tak rád," prohlásil.

Gasol prožil nejúspěšnější léta v NBA v dresu Los Angeles Lakers, s kterými získal v letech 2009 a 2010 mistrovské tituly. Do zámořské ligy přišel z Barcelony a nastupoval za Memphis, Lakers, Chicago, San Antonio a Milwaukee. V roce 2002 byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže, později se šestkrát zúčastnil Utkání hvězd.

Se španělskou reprezentací ovládl mistrovství světa v roce 2006 a třikrát vyhrál evropský šampionát. Z olympijských her má dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

Reklama

Související témata: