Hlavní obsah

Oba české páry volejbalistů postoupily v Norsku z kvalifikace

KRISTIANSAND

Oba české páry Michal Bíza, Martin Lébl i Martin Tichý s Pavlem Kolářem se dnes probojovaly do hlavní soutěže turnaje Světového okruhu plážových volejbalistů v Kristiansandu. Mladíci Tichý a Kolář si přitom zahrají hlavní soutěž teprve podruhé v životě, předtím do ní postoupili pouze před rokem v Záhřebu.

Foto: United sport partners

Michal Bíza

Článek

V úvodním kole kvalifikace na norských pískových kurtech dnes Lébl s Bízou vyřadili domácí dvojici Goranson, Ingeborgrud, v rozhodujícím duelu si pak i přes zaváhání v prvním setu poradili s dánským párem Soderberg, Hoyer. Tichý s Kolářem přešli přes soupeře z Finska a Nového Zélandu, přičemž novozélandské duo Lochhead, Pitman bylo v kvalifikaci nasazeno jako číslo dvě.

Lébl s Bízou postoupili na letošních turnajích Světového okruhu z kvalifikace potřetí, předtím se jim to povedlo v Rosetu a v Marseille. Nejlepšího výsledku však dosáhli v Montrealu, kde hráli přímo v hlavní soutěži na divokou kartu a obsadili třinácté místo.

Výsledky - kvalifikace:

1. kolo: Bíza, Lébl (ČR) - E. Goranson, Ingeborgrud (Nor.) 2:0 (13, 14), Tichý, Kolář (ČR) - Hakala, Kankaanpää (Fin.) 2:1 (20, -17, 10),

2. kolo: Bíza, Lébl - Soderberg, Hoyer (Dán.) 2:1 (-14, 12, 10), Tichý, Kolář - Lochhead, Pitman (N. Zél.) 2:1 (18, -16, 13).

Reklama