Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka získali na křídlo Američana Schilba

NYMBURK

Nymburský basketbalový klub získal do kádru další zahraniční posilu. Na křídle bude v týmu čtyřnásobného českého mistra hrát Blake Schilb, čerstvý absolvent univerzity Loyola v Chicagu. Podle dnešní informace vedení klubu tím Nymburk soupisku uzavřel.

Foto: ČTK

Blake Schilb bude možná takto napodobovat svého spoluhráče Ashante Johnsona (vpravo).

Článek

Trenér Muli Katzurin ocenil především Schilbovu univerzálnost. "Blake je velmi zajímavý hráč, je schopen hrát na pozicích od středního rozehrávače až po malé křídlo. Z naší telefonické konverzace jsem vycítil jeho silný zájem hrát za Nymburk a věřím, že angažování tohoto mladíka bude dobrým tahem," uvedl v tiskové zprávě.

Bývalého hráče NBA Jiřího Zídka, jenž je nyní tiskovým mluvčím nymburského klubu, Schilb zaujal na jarním turnaji univerzitních absolventů v Portsmouthu. "Je nám jasné, že nováček z univerzity nebude mít svou první sezonu v Evropě nikterak lehkou, ale věříme, že Blake se s touto rolí s výpomocí zkušenějších spoluhráčů úspěšně vypořádá," prohlásil Zídek.

V poslední sezoóě v univerzitním dresu odehrál 201 centimetrů měřící Schilb celkem 31 zápasů. Nastřílel v nich v průměru 17 bodů, doskočil pět míčů a spoluhráčům poslal čtyři asistence. Ve středu získal Nymburk anglického pivota Mika Bernarda.

Reklama

Související témata: