Hlavní obsah

Basketbalistky porazily na turnaji ve Francii Rusko 77:70

AIX-LES-BAINS

České basketbalistky vstoupily do mezinárodního turnaje ve Francii vítězstvím nad Ruskem 77:70. Po celý zápas český tým vedl, v poločase po aktivní hře dokonce nečekaně vysokým rozdílem devatenácti bodů 44:23. Nejlepší střelkyní vítězek byla Petra Kulichová s 19 body.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Eva Vítečková (č. 15), členka ženského reprezentačního výběru, na archivním snímku.

Článek

"První poločas jsme hrály opravdu velmi hezky, dokázali jsme soupeřky přehrávat v podkošových soubojích a hlavně se nám dařila střelba," chválil své svěřenkyně trenér Jan Bobrovský.

Po změně stran ale musel jeho tým pozměnit taktiku, neboť v prvním poločase nasbíraly české pivotky hodně osobních chyb. "Museli jsme čelit nátlakové hře soupeřek. Ovšem i na tuto zbraň jsme našli vhodnou taktiku a uhájili sedmibodové vítězství. I když jsme stále v úvodu přípravy, tak úspěch s Ruskem považuji za cenný," dodal Bobrovský.

Oba týmy se připravuje na mistrovství Evropy, na němž se mohou potřetí za sebou potkat ve finále. V roce 2003 vyhrály Rusky, předloni uspěl český celek.

Ve druhém utkání turnaje se české basketbalistky střetnou v sobotu od 20 hodin s domácí Francií.

Česko - Rusko 77:70 (44:23)
Nejvíce bodů: Kulichová 16, Večeřová 13, Vítečková 10, Mokrošová 7, Machová 6 - Ščegolevová 21, Osipovová 13, Karpovová 10.

Reklama