Hlavní obsah

Házenkářky Slavie zdolaly v Poháru EHF Atzgersdorf o tři góly

PRAHA

Házenkářky Slavie Praha porazily v úvodním utkání 2. kola Poháru EHF rakouský celek Tecton WAT Atzgersdorf 21:18. Slavia, jež byla do druhého kola přímo nasazena, bude hájit tříbrankový náskok za týden ve Vídni, kde zápas začne v 19:00.

Článek

V prvním poločase mladý a mezinárodně nezkušený celek Slavie nehrál dobře a stejně jako při středečním debaklu v interlize proti Olomouci se mu nedařilo v útoku, především při střelbě ze střední vzdálenosti. Domácí hráčky neustále prohrávaly o jednu až dvě branky a vyrovnat se jim podařilo až těsně před poločasovou přestávkou.

Po ní změnil kouč Tomáš Kouťka rozestavení a hra Pražanek se změnila k lepšímu. Především úspěšné střelecké pokusy Černé strhly vedení na stranu českého mistra, který si pak neustále udržoval dvougólové vedení. To ještě v poslední sekundě zvýšila Černá, s devíti góly nejlepší střelkyně střetnutí.

Výsledek Poháru EHF:
Slavia Praha - Tecton WAT Atzgersdorf (Rak.) 21:18 (8:8)
Nejvíce branek: Černá 9/1, Janečková 4, Krouská 3/3 - Fritzová, Zirková po 5, Vančová 5/2. Rozhodčí: Naumovski, Čavdarov (oba Maked.). Sedmimetrové hody: 7/4 - 3/3. Vyloučení: 7:4. Diváci: 200.

Reklama