Hlavní obsah

Basketbalisté Ústí jdou do ligy s nejmladším kádrem v NBL

ÚSTÍ NAD LABEM

Basketbalisté Ústí nad Labem vstoupí do ligové sezóny s nejmladším hráčským kádrem v soutěži. Pod vedením amerického trenéra Luthera Jonese, jemuž bude dělat asistenta Jan Šedivý, který v minulosti zastával roli hlavního kouče Severočechů, je cílem klubu udržení příslušnosti k elitě.

Článek

"Máme věkový průměr těsně přes 20 let, v kádru máme pět vlastních odchovanců z dorostu a další dvacetileté hráče," řekl v pondělí ČTK mluvčí ústeckého celku Dominik Feštr, bývalý dlouholetý úspěšný hráč.

Severočeši, kteří v předchozí sezóně zápolili s velkými finančními potížemi, mají k dispozici dvě zahraniční posily; pětadvacetiletého amerického rozehrávače Kevina Thomase a o dva roky staršího Itala Davida Montanara na křídle, kterého si z druholigového celku Ligure přivedl nový kouč Jones. Největší domácí posilou je zkušený pivot Tomáš Hrubý z USK Praha, jenž se do Ústí vrací po osmi letech.

Do města na Labi přišli i dvacetiletí Zdeněk Hanzlík ze Sadské a odchovanec z Písku Petr Englický. Z loňského kádru zůstali třiadvacetiletý pivot Jan Tomanec, jeho vrstevník Antonín Pištěcký a mladíci z dorostu Jan Koranda, Adam Žampach na postech křídel a rozehrávači Marek Slunéčko a Štěpán Martínek.

V přípravě odehrálo Ústí deset zápasů, v generálce v neděli podlehlo o 17 bodů nováčkovi bundesligy Jeně. "Na úvod ligy máme těžký los. Hrajeme s favority Pardubicemi, Novým Jičínem a Nymburkem, soupeři v boji o udržení Sadská a Kolín s námi budou hrát doma," konstatoval Feštr.

Reklama

Související témata: