Hlavní obsah

Basketbalistky o víkendu našly pohodu

CHIETI/PRAHA

Do neuvěřitelné herní pohody se dostaly o víkendu v Chieti české basketbalistky a přes nesplněné přání získat třetí evropskou medaili v řadě končily šampionát s úsměvem na tváři. Kouzlo odměny za 5. místo v podobě postup do červnové kvalifikace o olympijské hry zafungovalo spolehlivě. „Motivaci jsme měly velikou, ale sama jsem se divila, jak nám to jde dobře,“ řekla pro Českou televizi Michaela Uhrová.

Článek

„Čtvrtfinálová porážka byla rána pro všechny, ale povedlo se psychicky zvednout. Konečně jsme tu zahrály rychlý a jednoduchý basketbal. Makalo se v obraně a konečně začala jít i střelba,“ líčila kapitánka Hana Machová. „Točilo se i víc hráček, také díky tomu jsme udržely vysoké tempo,“ těšilo Uhrovou.

„Chtěly jsme se tu loučit vítězně a oba zápasy se povedlo výborně rozehrát, což nás nastartovalo. Soupeřky se nezmohly na odpor, asi nepočítaly, že na ně vyrukujeme s tak agresivní obranou. Už sobotní skalp Belgičanek nám hodně zvedl náladu a proti Litvě se trend výrazného zlepšení potvrdil,“ líčila nejlepší střelkyně českého týmu Eva Vítečková.

„Ideální forma většině hráček přišla zřejmě už během přípravy a na šampionátu se spíš dřelo, ale teď jsme spokojené, že se podařilo dostat mezi 12 účastníků olympijské kvalifikace, kterou USA, Australanky ani letošní evropské šampiónky už hrát nemusí a protože postoupí ještě pět zemí, cítíme reálnou šanci dojít až do Pekingu,“ uvažovala Vítečková.

Reklama