Hlavní obsah

Praha bude v květnu hostit Světový okruh v plážovém volejbalu

PRAHA

V Praze se bude na jaře příštího roku hrát turnaj prestižního Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů. Potvrdila to mezinárodní volejbalová federace FIVB, která v úterý zveřejnila kalendář na další sezónu. Praha v něm má vyhrazený termín od 7. do 11. května, podle vyjádření předsedy Asociace beachvolejbalu Josefa Beneše by se turnaj měl odehrát na Štvanici.

Článek

Rozpočet turnaje kategorie open by se měl pohybovat kolem deseti miliónů korun. Praha by navíc mohla Světový okruh organizovat i v dalších dvou letech, neboť FIVB má ve zvyku podepisovat s pořadateli tříleté smlouvy. Potvrzen je však zatím jen příští rok.

Čeští organizátoři si podle Beneše udělali u funkcionářů FIVB dobré jméno úspěšně zvládnutými turnaji nižší kategorie challenger, které se v Brně konaly v loňském a letošním roce. Pražský turnaj se navíc zařadí do seznamu akcí, které hlavní město chystá jako součást své předolympijské nabídky.

Vedle české metropole jsou novými dějišti prestižních turnajů, jejichž výsledky se budou započítávat do olympijské kvalifikace, také Austrálie, Japonsko, Španělsko, Bahrajn a Spojené arabské emiráty. Celkem obsahuje beachvolejbalový kalendář na rok 2008 rekordní čtyři desítky elitních akcí.

Reklama

Související témata: