Hlavní obsah

Cleveland bez zraněného Jamese podruhé Boston nezaskočil

PRAHA

Vedoucí tým basketbalové NBA Boston zvítězil v neděli nad Clevelandem 80:70 a připsal si devátou domácí výhru za sebou. Celtics měli cestu k vítězství usnadněnou, neboť hostům chyběl podruhé za sebou nejlepší ligový střelec LeBron James, který má poraněný prst. Boston tak soupeři oplatil pět dnů starou porážku a vylepšil svou bilanci na čtrnáct vítězství a dvě prohry.

Článek

Zápas však velké nadšení nevzbudil, oba týmy se potýkaly s mizernou střelbou. "Doufám, že tohle utkání na videu neuvidím. Nebyla to žádná krása, ale vítězství bereme," řekl bostonský trenér Doc Rivers. "Chyběla nám obvyklá šťáva," uvedl kanonýr Celtics Paul Pierce, jenž dal tentokrát pouze sedm bodů.

Zejména díky 27 bodům Tonyho Parkera porazilo San Antonio hráče Portlandu 100:79. Úřadující mistr a tým s druhou nejlepší bilancí v lize přišel ve druhé čtvrtině o jinou oporu Tima Duncana, který odkulhal s palubovky s pochroumaným kolenem. V pondělí se podrobí vyšetření.

Šestý zápas po sobě vyhráli basketbalisté Golden State, kteří zvítězili v Seattlu 109:96. Z míry je nevyvedl ani pozdější začátek utkání, za který mohl menší požár na kostce nad palubovkou.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Boston - Cleveland 80:70, San Antonio - Portland 100:79, LA Clippers - Indiana 95:101, LA Lakers - Orlando 97:104, Detroit - New Jersey 118:95, Denver - Miami 115:89, Seattle - Golden State 96:109, New York - Phoenix 104:115.

Reklama