Hlavní obsah

V Rusku basketbalisté Nymburka neuspěli

MOSKVA/PRAHA

Basketbalisté Nymburka na ruské půdě statečně vzdorovali největšímu favoritovi ULEB cupu, po čtvrthodině dokonce nad moskevským Dynamem vedli, ale nakonec prohráli rozdílem 11 bodů.

Článek

Po polovině bojů ve skupině zůstává českému mistru naděje na postup, musí však ještě minimálně dvakrát vyhrát. „Snažili jsme se kvalitní prací v obraně moskevský celek vyvést z herního rytmu, jenže domácí uměli perfektně využít našich chyb, pod košem nám z mnoha příčin scházel důraz. Hráči dřeli a udělali vše pro úspěch, jenže nebyli tak dobří jako soupeř,“ hodnotil trenér Muli Katzurin.

Nymburk sice v 6. minutě prohrával 10:19, ale zpřesnil obranu i doskok pod oběma koši, takže se měl do konce úvodní čtvrtiny povedlo otočit stav utkání šňůrou 11 bodů. Hvězdy Dynama znervózněly a ztrácely míč, takže v 15. minutě diváci v hale v Krylatském při skóre 24:28 pískali. Nymburk však musel slevit z precizního bránění, když jeho pivoti začali mít problémy s fauly.

Osobní chyby limitovaly Bendu i Rančíka, takže pod košem začal v domácím dresu řádit litevský reprezentant Javtokas. Jeho zásluhou i účinnou střelbou spoluhráčů zdálky Dynamo provedlo obrat a na začátku poslední čtvrtiny dostal vedení ruského týmu už dvoucifernou podobu. Odvážné průniky i pohotová střelba amerických posil českého týmu sice znamenaly čtyři minuty před koncem snížení na 84:76, koncovku si však favorit pohlídal.

Dynamo Moskva - ČEZ Nymburk 94:83 (19:21, 42:37, 66:54)
Nejvíce bodů: Javtokas a Domercant 20, Bykov 19, Fotsis 13 - Mack 22, Schilb 17, Rančík a Lee 14. Rozhodčí: Gontas (Řec.), Hierrezuelo (Šp.), Vojinovič (Srb.). Trestné hody: 22/18 - 15/14. Fauly: 20:25. Pět chyb: Lee (Nymburk). Trojky: 6:7. Diváci: 1500.

Reklama

Související témata: