Hlavní obsah

Duel nejlepších týmů NBA vyhrál Boston

NEW YORK

Souboj dvou nejlepších týmů NBA vyhráli basketbalisté Bostonu, kteří tak dosáhli 29. vítězství z 32 utkání v této sezóně. V hale Detroitu v Auburn Hills vyhráli v sobotu hosté 92:85 a ukončili jedenáctizápasovou vítěznou sérii Pistons; sami uspěli podeváté za sebou. Nejlepším střelcem Celtics byl nováček Glen Davis, který si vylepšil osobní rekord v NBA na 20 bodů.

Článek

O bod méně dal jeho spoluhráč Paul Pierce, nejvytíženější muž zápasu.

Detroit je zatím jediným týmem, který v této sezóně dokázal uspět v Bostonu. Proto kouč Celtics Doc Rivers přikládal odvetě velkou váhu. "Tohle vítězství jsme hodně potřebovali," prohlásil. Davis naopak nadšení mírnil. "Ještě si proti nim párkrát zahrajeme," konstatoval.

Poprvé nebyl nejlepším střelcem Bostonu někdo z tria Pierce, Kevin Garnett, Ray Allen. "Bránili mě dobře, Raye a Garnetta taky," uznal Pierce. "Ale 'Baby' zůstával volný," dodal na Davisovu adresu.

Devátý triple-double v sezóně si v dresu New Jersey připsal Jason Kidd. Při výhře v Atlantě nastřílel deset bodů, přidal 14 asistencí a 13 doskočených míčů.

Výsledky:
Atlanta - New Jersey 107:113, Detroit - Boston 85:92, Portland - Utah 103:89, Houston - New York 103:91, Phoenix - New Orleans 113:118, Chicago - Sacramento 94:93.

Reklama

Související témata: