Hlavní obsah

Krizi basketbalistů Miami prohloubil mistr NBA

NEW YORK

Čekání basketbalistů Miami na vítězství v NBA se ve čtvrtek protáhlo o patnáctý zápas. Předloňští šampióni přitom dlouho sahali po skalpu úřadujícího mistra ze San Antonia, ale nakonec prohráli před vlastními diváky o jediný bod 89:90.

Článek

Tým Heat bez zraněného Shaquilla O'Neala neudržel desetibodové vedení ze závěru třetí čtvrtiny, naděje mu sebral především Tim Duncan, autor 30 bodů a 11 doskoků. Zápas rozhodl košem 36 sekund před koncem Manu Ginobili.

"Ve čtvrté čtvrtině jsme nehráli v obraně tak, jak jsme měli. Soupeř měl v poslední části úspěšnost střelby 68 procent, tím jsme se dostali pod tlak v ofenzivě," litoval kouč Pat Riley, který zažívá nejhorší sérii proher v trenérské kariéře. Heat mají už jen dva zápasy na to, aby zabránili změně v klubových rekordních statistikách. Už ve čtvrtek přitom mohl propad zastavit autor 27 bodů Dwyane Wade, ale v poslední půlminutě nejprve střelecky selhal a tři sekundy před koncem ztratil míč.

Ve zbývajících čtvrtečních zápasech se dva hráči blýskli špičkovými střeleckými výkony. Michael Redd přivedl 37 body Milwaukee k výhře 104:92 nad Indianou, Monta Ellis vstřelil životních 39 bodů do koše New Jersey a Golden State zvítězilo 121:119.

Výsledky:
Miami - San Antonio 89:90, Golden State - New Jersey 121:119, Milwaukee - Indiana 104:92.

Reklama

Související témata: