Hlavní obsah

Basketbalisté Utahu porazili v NBA obhájce titulu

NEW YORK

Basketbalisté Utahu vyhráli v pondělním programu NBA reprízu loňského konferenčního finále. Obhájce titulu ze San Antonia porazili 97:91 a dostali se do čela své divize. K pátému vítězství za sebou pomohl domácím Jazzmanům především přesně střílející Rus Andrej Kirilenko, který v celém zápasu minul jen jednou a celkem si připsal 23 bodů.

Článek

Nejlepším střelcem Spurs byl tradiční náhradník Manu Ginobili, který s 29 body předčil Tima Duncana i ostatní členy základní sestavy. Po utkání přiznal, že soupeř zvítězil zaslouženě. "Byli lepší, my jsme ztratili příliš mnoho míčů. Dvacet ztrát proti takovému týmu, jako jsou Jazz, to se těžko něčím napravuje," prohlásil Ginobili.

Už podeváté za sebou vyhráli New Orleans Hornets a jsou těsně za klubovým rekordem. V současnosti nejlepší celek Západní konference rozstřílel Denver Nuggets 117:93.

Chris Paul z vítězného mužstva těsně nedosáhl na triple-double, když k 23 bodům a 17 asistencím přidal devět doskoků. Oporu poraženého Denveru Allena Iversona mohlo těšit snad jen to, že košem v třetí čtvrtině dosáhl v NBA hranice 22 000 nastřílených bodů.

Výsledky pondělních zápasů NBA:
Memphis - Dallas 84:103, LA Clippers - Charlotte 100:107, Utah - San Antonio 97:91, New Orleans - Denver 117:93.

Reklama