Hlavní obsah

Smečování do koše ovládl při exhibici Howard v kostýmu Supermana

NEW ORLEANS

Populární soutěž ve smečování do koše v rámci exhibičního víkendu All Star NBA ovládl pivot Dwight Howard z Orlanda, který si získal porotu i diváky mimo jiné tím, že jeden pokus absolvoval v kostýmu komiksového létajícího hrdiny Supermana. Ve finálovém duelu sesadil z trůnu obhájce loňského prvenství Geralda Greena z Minnesoty.

Článek

Zámořská média označila soutěž za možná nejnápaditější v historii, protože účastníci takzvaného Slam Dunku použili k pobavení publika i poroty nepřebernou škálu triků a pomůcek. Například Green měl k dispozici štafle, jednou skákal i bosý a k dovršení všeho si nechal umístit hořící svíčku na kousku dortu na zadní straně obroučky. Těsně před zaražením míče do koše ji sfoukl. "Nejprve jsem si pomyslel, že snad chce vzít ten dort, sníst ho a pak zasmečovat. Myslím, že s tím by vyhrál," žertoval Howard.

Sám své představení a čarování s míčem ve vzduchu vyšperkoval v převleku za Supermana. Když svlékl svůj modrý dres Orlanda, odhalil pod ním jiný modrý trikot s typickým červeným "S" na hrudi a kolem krku si uvázal vlající červený šátek, měl na své straně publikum, jehož hlasy poprvé v historii rozhodovali ve finále o vítězi. Kostým si předtím obstaral v nedalekém obchůdku, aby ukázal, že "i vysocí lidé umějí létat".

"Spousta lidí říká, že dlouháni neumějí skákat a při smečování nevypadají dobře. Chtěl jsem do toho dát trochu své osobnosti. S tou mojí výškou jsem věděl, že to nebude lehké. Zkusil jsem udělat lidem představení a bavil se," řekl 211 centimetrů vysoký Howard, který momentálně vládne zámořské lize v hodnocení doskakování s průměrem 14,6 získaného míče na zápas.

V soutěži ve střelbě trojek se na rozdíl od Greena obhájci prvenství dařilo více a Jason Kapono z Toronta po roce opět zvítězil. Nejlepší trojkař sezóny nasbíral ve finálovém kole 25 bodů a vyrovnal 22 let starý rekord Craiga Hodgese. Druhý skončil Daniel Gibson z Clevelandu a třetí Dirk Nowitzki z Dallasu, předloňský vítěz soutěže, který letos zastoupil zraněného Kobeho Bryanta.

Reklama