Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka si před plnou halou troufají i na Zhořelec

NYMBURK

S podporou deseti tisíc diváků v hledišti pardubické haly si basketbalisté Nymburka při premiérové účasti v play off ULEB cupu troufají i na polský Turow Zhořelec (v 18 h přímý přenos ČT 2).

Článek

„Musíme se vyrovnat především s excelentní obrannou hrou Zhořelce, který si v základní skupině udržel průměr 69 obdržených bodů na zápas. Soupeři umí vnutit svůj rytmus hry, proto na něj musíme vyrukovat s maximální energií, a věřím, že i dav fanoušků nás dotlačí ke skvělému výkonu,“ tvrdí trenér Nymburka Muli Katzurin, pro nějž zůstává polský celek favoritem, byť osobně viděl nečekanou víkendovou porážku Zhořelce v domácí lize.

„Klesli tím v tabulce na druhé místo za Sopoty, ale možná už trochu šetřili síly na pohár. Největší nebezpečí cítím od rozehrávačů Logana a Kelatiho,“ říká Katzurin a upozorňuje i na kvality Drobnjaka. Klíč k úspěchu vidí v útočném projevu českého mistra. „Při jejich kvalitní defenzívní činnosti bude útok velmi důležitý. Pokud překonáme jejich obranu a nenecháme se přeskákat pod košem, máme šanci,“ naznačuje taktický plán.

Odveta také v Česku

Nymburk by si rád vytvořil solidní výchozí pozici pro odvetu, která se uskuteční příští týden v liberecké Tipsport Areně, kde Zhořelec hraje své domácí pohárové zápasy, protože v Polsku nenašel dostupnou halou odpovídající parametrům ULEB cupu. „Také tam bychom měli mít velkou diváckou podporu,“ doufá manažer Jiří Zídek, podle nějž se úterní rekordní divácká návštěva může těšit i na tombolu, při níž budou ve hře cenné sportovní relikvie.

„Získali jsme originální klubové dresy od Welsche, Bartoně, Jágra či Rosického, v tombole je i Haškova hokejka. Lístky v ceně 20 korun lze koupit i během utkání, losování výherců proběhne hned po jeho skončení. Divácký zájem a kulisa, která pomáhá našim hráčům ve všech pardubických zápasech, předčily očekávání a jako výraz díků pořádáme tuto charitativní akci, která podpoří dětské oddělení pardubické nemocnice,“ říká manažer Jiří Zídek.

Reklama

Související témata: