Hlavní obsah

Zbrklý závěr už Nymburku štěstí nepřinesl

LIBEREC

Do konce zápasu chyběla necelá minuta a basketbalisté Nymburka prohrávali v odvetě play-off o jediný koš. Málo a přece nakonec hodně chybělo k vyrovnání a posunutí zápasu do prodloužení. Navíc měl český mistr v držení míč. Jenže Lee nejprve zbytečně pokazil jednoduchou rozehrávku a na druhý pokus se těsně bráněný Sokolovský k podobně šťastné střele jako v prvním utkání už nedostal.

Článek

Nymburk tak prohrál o jediný koš. „Určitě to víc zamrzí, než kdyby se prohrálo o dvacet bodů. A nás to může mrzet ještě víc, protože jsme měli šanci na poslední střelu,“ řekl Sport.cz Petr Benda, jenž měl hlavní podíl na tom, že i těsně před koncem měl Nymburk ještě pořád o co hrát. „V závěru rozhodly maličkosti, vůbec ve druhém poločase jsme měli hodně ztracených míčů. Až v poslední čtvrtině jsme začali hrát víc agresivně a bránit jejich střelce,“ pokračoval hráč, jenž byl společně s Křemenem autorem nejvíce bodů svého týmu.

Podle něj o vyřazení z ULEB Cupu mohl především druhý poločas prvního utkání. „Ta zkažená druhá polovina prvního zápasu asi o výsledku rozhodla. Kdybysme ten náskok udrželi a vstupovali do odvety třeba s deseti body navíc, tak by se hrálo jinak. Ale i tak jsme to měli ve svých rukou. Bohužel jsme museli pořád dotahovat výsledek, při našem vedení by ta zbrklost při nahrávání a střelbě určitě nebyla taková,“ myslí si Benda.

Nemají se za co stydět

„Chyby k basketbalu patří a my jsme jich asi tentokrát udělali trochu víc. Trápily nás hlavně obranné doskoky,“ litoval po zápase také slovenský pivot Radoslav Rančík, jenž i přes dvanáct nastřílených bodů nenavázal na skvělý výkon v prvním zápase. „Ne vždy se všechno podaří. Ale nemusíme se stydět za to, co jsme předvedli,“ tvrdil po i tak nejlepším výsledku mužského českého klubového basketbalu za poslední roky.

S tím souhlasí i Benda. „Narazili jsme na soupeře, jehož jméno sice nebudilo takový respekt, ale ukázal svou sílu. Oba ty zápasy byly takřka stejné, jenom z opačného konce. Minule dotahoval soupeř náš náskok, v odvetě zase my. Jenže narozdíl od nás dokázal Zhořelec v prvním zápase vyrovnat,“ jmenoval důvody vyřazení.

Nic svému týmu nevyčítal ani trenér Muli Katzurin. „Prohráli jsme a gratulujeme Zhořelci k vítězství. Štěstí je součást zápasu a my jsme ho v závěru neměli, teď už se budeme bohužel na zbytek soutěže dívat jen v televizi. Na svůj tým jsem ale velmi pyšný, ve skupině ULEB Cupu jsme odehráli dobré zápasy,“ uzavřel hodnocení Nymburku v evropské pohárové soutěži. „Oba týmy ukázaly své kvality, můžeme být spokojeni, že jsme zvládli dramatický závěr. Tvrdá práce našich hráčů přinesla nakonec úspěch,“ kontroval kouč Zhořelce Saša Filipovski.

Reklama

Související témata: