Hlavní obsah

Baseballisté Bostonu hrozili bojkotem zápasů v Japonsku

BOSTON

Baseballisté úřadujícího šampióna zámořské MLB Bostonu Red Sox si vynutili finanční odměny pro trenéry a členy realizačního týmu za turné po Japonsku. Vedení ligy původně chtělo dát 40 000 dolarů na hlavu pouze hráčům, ti však pohrozili bojkotem, protože se jim nelíbilo, že by měli trenéři a další lidé z týmu přijít zkrátka.

Článek

"Každý účastník cesty bude po zásluze odměněn," řekl po dojednání podmínek a zažehnání ostudy mluvčí MLB Rich Levin.

Podle plánu mají Red Sox o víkendu v Japonsku odehrát dva exhibiční duely a pak dvěma zápasy 25. a 26. března s Oaklandem odstartovat sezónu. Plány však byly v ohrožení, když se hráči dozvěděli, že realizační tým nedostane finanční prémie. Pár hodin před odletem se kvůli tomu rozhodli turné bojkotovat.

"Dokud se to nevyřídí, nikam nejedeme. Ti lidé se o nás celou sezonu starají a jsou jako členové našich rodin," prohlásil catcher a kapitán týmu Jason Varitek. "Když se nás vedení ligy ptalo, jestli chceme do Japonska, moc se nám to nelíbilo. Ale udělali jsme to kvůli baseballu. Jenže se ukázalo, že nám naslibovali hory doly a nakonec to nedodrželi," uvedl Mike Lowell.

Reklama

Související témata: