Hlavní obsah

Jícha vystřílel házenkářům Kielu výhru nad Barcelonou

KIEL

Český reprezentant Filip Jícha výrazně pomohl házenkářům THW Kiel v nedělním semifinálovém utkání Ligy mistrů proti Barceloně, kterou německý obhájce trofeje porazil 41:31. Jícha dal devět branek a byl nejlepším střelcem zápasu.

Článek

Kiel svého rivala porazil v Lize mistrů vůbec poprvé a před odvetou má výbornou pozici k postupu do finále. Před desetitisícovou návštěvou od začátku udával tempo hry a zasypával branku Barcelony střelami ze všech pozic. Jícha dokonce několikrát překonal rekord v tvrdosti střelby, když míč z jeho ruky létal rychlostí přes 110 kilometrů v hodině. Přes všechny zdravotní problémy, které v uplynulém období prodělal, předvedl jeden z nejlepších výkonů v dresu Kielu.

"Jsem rád, že jsem vůbec mohl nastoupit. Moc jsem chtěl dneska hrát a těší mně, že jsem přispěl k takovému výsledku. Kdyby mi někdo řekl, že vyhrajeme o deset gólů, vůbec bych mu nevěřil. Odveta bude ale ještě těžká," uvedl po zápase Jícha na klubovém webu.

Ve druhém německo-španělském souboji byl úspěšnější Ciudad Real, jenž zdolal Hamburk 34:27. Odveta je na programu v pátek, v Barceloně se o finalistovi rozhodne v neděli.

Házená, Liga mistrů - semifinále:
Kiel - FC Barcelona 41:31 (20:15), Ciudad Real - Hamburk 34:27 (18:14).

Reklama