Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu na úvod play-off NBA nezaváhali

NEW YORK

Nejlepší tým základní části NBA Boston vstoupil do play-off očekávanou výhrou nad Atlantou. Basketbalisté Celtics vyhráli první zápas nadstavbové části po třech letech 104:81, přičemž jejich nejlepší hráč Kevin Garnett nastřílel 16 bodů a připsal si deset doskoků.

Článek

V očekávaném souboji kanonýrů Kobeho Bryanta a Allena Iversona se radoval Bryantův tým Los Angeles Lakers, jenž v úvodním duelu porazil Denver 128:114. Oba vyhlášené střelce ovšem zastínil Pau Gasol, jenž 36 body přispěl ke svému prvnímu vítězství v play-off v životě. Španělský mistr světa přišel do Lakers letos v lednu po šestiletém působení v Memphisu, kde zažil v play-off pouze 12 porážek.

"Věděl jsem, že umí předvést špičkové výkony. Tohle prostě není Memphis," řekl na adresu svého spoluhráče Bryant, jenž nastřílel před zraky fotbalisty Davida Beckhama a jeho synů 32 bodů. Iverson spolu s Carmelem Anthonym táhli Denver shodně 30 body.

O velké překvapení se v nedělním programu postarali hráči Philadelphie, kteří využili ztráty koncentrace favorizovaného Detroitu, a ačkoli ve třetí čtvrtině prohrávali už o 15 bodů, dokázali na palubovce Pistons zvítězit 90:86.

NBA - 1. kolo play-off:
Východní konference - 1. zápasy:
Orlando - Toronto 114:100, Detroit - Philadelphia 86:90, Boston - Atlanta 104:81.
Západní konference - 1. zápas:
LA Lakers - Denver 128:114.

Reklama

Související témata: