Hlavní obsah

Volejbalisty Budějovic dělí jen krok od titulu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

K obhajobě titulu potřebují volejbalisté Českých Budějovic už jen jediné vítězství a slavit mohou už ve středu na domácí palubovce (v 17.30 h, ČT 4). Jihostroj porazil za 69 minut i potřetí ve finálové sérii Ostravu a kráčí znovu na mistrovský trůn.

Článek

Domácí tým před zaplněnou halou dokonale pokryl největší nebezpečí v podobě ostravského univerzála Konečného a od začátku udával rytmus hry „Byli jsme lepší, dodrželi taktiku v obraně a prosadili se kvalitním podáním. V každém setu získal tým bezpečný náskok a Ostravu vlastně k ničemu nepustil,“ liboval si pro Českou televizi trenér Petr Brom.

Ostravský celek, který v boji o titul uhrál zatím jen dva sety, znovu ničily vlastní chyby. „Markantní rozdíl byl v přihrávce, nedařilo se ani našim koncovým hráčům. Budějovice spustily smršť celkem osmi es, byly o hodně lepší i na bloku a při smeči,“ uznal trenér hostů Jaroslav Tomáš. „Doma jsme chtěli potvrdit výhry z Ostravy a vyplácelo se nám riskovat podání,“ uvedla slovenská opora Jihostroje Miroslav Čajan.

Zbraní Budějovic bylo tvrdé podání, zejména ve Smrčkově provedení, k tomu se přidala kvalitní obrana. „Dobře jsme eliminovali útok soupeře, měli výtečný příjem a to se pak dobře rozdělují míče,“ tvrdil domácí nahrávač Michal Sládeček s vírou, že už v úterý bude moci oholit plnovous, který si budějovičtí hráči pěstují celé play off.

Finále, 4. zápas:
Jihostroj České Budějovice - DHL Ostrava 3:0 (19, 18, 19)
Čas: 73 minut. Rozhodčí Labašta, Záhorcová. Diváci: 2200. Stav série: 3:0.
O 3. místo: Kladno–Liberec 3:0 (24, 23, 17) - stav série 3:0.

Reklama

Související témata: