Hlavní obsah

Bryant dnes zřejmě získá trofej pro nejužitečnějšího hráče NBA

LOS ANGELES

Kobe Bryant v úterý podle všeho bude vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA. Informaci o prestižní ceně pro basketbalistu Los Angeles Lakers už před dvěma dny přinesl deník Los Angeles Times, který se odvolával na zdroj znalý výsledků hlasování, spekulace teď přiživilo vedení NBA svoláním tiskové konference do jednoho z losangelských hotelů.

Článek

Mluvčí profesionální soutěže Mart Broussard řekl, že na ní budou oznámeny výsledky novinářského hlasování. Pro Bryanta by to bylo v jeho dvanáctileté kariéře premiérové ocenění. "Je to velká čest," odpověděl devětadvacetiletý lídr Lakers na otázku, co by pro něj cena znamenala.

Už o trofeji debatoval i se svými spoluhráči. "Mluvili jsme o tom, jak je vyhrát MVP výjimečné, protože to znamená, že to dělám dobře. Pomáhám spoluhráčům, aby byli lepší, dostávám je do vítězné pozice," dodal Bryant, který Lakers pomohl k triumfům v NBA v letech 2000 až 2002. Letos měl v základní části průměr 28,3 bodu na zápas, ve vyřazovacích bojích ho zatím vytáhl na 33,5 bodu.

K zisku ceny pro nejužitečnějšího hráče měl Bryant nejblíže v letech 2003 a 2007, kdy skončil v hlasování třetí. Pravděpodobně se teď stane čtvrtým hráčem Lakers, který prestižní ocenění dostane. Zatím se to podařilo Kareemu Abdulu-Jabbarovi, Magiku Johnsonovi a Shaquillu O'Nealovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články