Hlavní obsah

Prognózy semifinále play-off NBA

PRAHA

Čtyři nejlepší celky obou konferencí basketbalové NBA se pokusí dostat do velkého finále, ale jejich cesta by ani v jednom případě neměla být jednoduchá. Ve středu již Boston zahájil sérii s Detroitem výhrou a ujal se ve Východní konferenci vedení. Redakce Sport.cz má pro vás prognózy obou semifinálových sérií basketbalové NBA.

Článek

Boston (1.) i Detroit (2.) jsou týmy, které byly na východě v základní části hodně dominantní. V play-off se ale doposud poměrně hledají. Boston má nečekaně velké problémy na palubovkách soupeřů, kde zatím nedokázal ani jednou ze šesti zápasů vyhrát. Naopak na domácím hřišti doposud nenašel přemožitele. Detroit se hodně natrápil v sérii s Philadelphií, kterou nakonec přehrál 4:2 na zápasy.

V dalším kole Pistons narazili na nebezpečné Orlando a nutno říci, že odehráli hodně dobré zápasy, jenž budí před začátkem finále patřičný respekt. Boston má výhodu domácího prostředí, což je jistě veliká výhoda. V sérii proti Clevelandu se hodně trápil zkušený Ray Allen. V sérii proti Detroitu bude muset tato bývalá opora Seattlu zabrat, jinak by to pro jeho současný tým nemuselo dopadnout dobře. Mírný favoritem je pro redakci Sport.cz Boston. Tip redakce Sport.cz: 60/40

Západní konference:

Los Angeles Lakers (1.) - San Antonio Spurs (3.)

Bezpochyby lákavější série než na východě. Letos je Západní konference o poznání kvalitnější a jak Lakers, tak Spurs mají za sebou ohromně náročné série. Lakers těží především ze spolupráce Bryant - Gasol, naopak Spurs spoléhají zejména na svoji zkušenost, která rozhodla dlouhou a vyrovnanou sérii s New Orleans. Velká trojka San Antonia ve složení: Duncan, Parker, Ginobili bude Lakers rozhodně hodně zlobit.

Hodně důležitý pro vývoj celé série bude také zdravotní stav Kobeho Bryanta. O finále NBA se na západě poperou dvě rozdílná mužstva. Lakers preferují více ofenzivní pojetí hry, naopak Spurs spoléhají více na kvalitní obranou hru s nesmírně rychlým přechodem do útoku. Pro Lakers bude hodně důležité ubránit argentinskou hvězdu Manu Ginobiliho, jenž dokáže rozhodnout v nejdůležitějších momentech zápasů, jako tomu bylo například proti New Orleans.

San Antonio má v současné formě o něco málo navrch. Očekává se sedmizápasové drama, avšak naše redakce věří více obhájcům trofeje ze San Antonia. Tip redakce Sport.cz: 50/50

Reklama

Související témata: