Hlavní obsah

Volejbalisté nepřipustili v kvalifikaci potíže

PLZEŇ/PRAHA

Přesvědčivě za 72 minut ve třech setech zdolali čeští volejbalisté v plzeňském pokračování kvalifikace mistrovství Evropy chybující mužstvo Rumunska. „Šlo nám hlavně o vítězství 3:0, aby nedošlo k ohrožení postupové vyhlídky. Povedlo se, i když psychicky to nebylo snadné. Unesli jsme ale roli favorita zápasu docela suverénně, když koncentrovaný výkon byl podpořen důrazným projevem v útoku i velmi kvalitní blokem. Mám i radost z toho, jak se dařil servis,“ líčil trenér Zdeněk Haník.

Článek

Základní sestava Novák, M. Novotný, Král, Rak, Konečný, Škach s liberem Kryštofem hrála i přes obrovské dusno v hale od začátku velmi soustředěně a záhy šestibodovou šňůrou při Novotného podání získala klíčový náskok pro první sadu. Národní tým pod taktovkou smečařů Nováka s Rakem posbíral celkem devět přímých bodů z podání, soupeře předčil i příjmem a Rumuni se z tlaku nevymanili oddechovými časy ani častým střídáním.

Domácí volejbalisté prostě nepřipustili potíže, s precizní obranou a výbornou nahrávkou v podání Škacha jasně udávali rytmus utkání a také o osudu dalších dvou setů rozhodli velmi brzy. Nedošlo na žádné napínavé koncovky. Proměněn byl hned první český mečbol. „Rumuni už v Popradu přece jen trochu zaostávali a povedlo se nám je zase překonat kvalitním servisem s patřičnou tvrdostí, to se pak snadněji útočí i brání,“ říkal Jiří Novák.

Kvalifikace o postup na ME volejbalistů:
Česko - Rumunsko 3:0 (22, 19, 20), Slovensko - Ukrajina 3:0 (17, 22, 23).
Tabulka skupiny:
1. Slovensko44012:28
2. Česko43110:47
3. Ukrajina4135:95
4. Rumunsko4040:124

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.