Hlavní obsah

Házenkář Filip překvapivě v Německu mění klubový dres

NORDHORN

Český házenkář Jan Filip po osmi letech opouští německý Nordhorn. Dlouholetý kapitán týmu překvapivě přestoupil do konkurenčního klubu Rhein-Neckar Löwen, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Článek

Před rokem Filip s Nordhornem prodloužil smlouvu do roku 2012, ale nyní svou velkou hvězdu ztratil především z finančních důvodů. "Nejsme na tom s rozpočtem tak dobře, abychom dokázali uspokojit všechny naše hráče," přiznal na klubovém webu manažer Bernd Rigterink.

Pětatřicetiletý český reprezentant pomohl na jaře Nordhornu vyhrát Pohár EHF, se svým novým týmem si zahraje Ligu mistrů. Účast v prestižní soutěži byla podle Filipa vedle finanční otázky druhým důvodem, proč se rozhodl změnit dres. "Láká mě zahrát si ještě jednou Ligu mistrů," uvedl Filip, který během osmi sezon nastřílel za Nordhorn 1691 branek a je klubovým rekordmanem.

V dosavadním působišti měl přitom populární hráč předběžnou dohodu o tom, že po skončení kariéry se ujme funkce sportovního manažera týmu. "Takový byl plán, ale situace se změnila," konstatoval český kanonýr, který si momentálně užívá dovolenou v Itálii.

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Neměl jsem v plánu odejít a doufám, že lidi to pochopí. Prožil jsem tu krásných osm let a nikdy na Nordhorn nezapomenu," prohlásil Filip. V Nordhornu, který skončil v bundeslize pátý hned za Rhein-Neckarem, byli jeho spoluhráči i další čeští reprezentanti Daniel Kubeš a Pavel Mičkal.

Reklama