Hlavní obsah

Bíza s Rotreklem jsou po českém duelu v Bahrajnu v 3. kole

MANÁMA

Plážoví volejbalisté Michal Bíza s Pavlem Rotreklem vyšli vítězně z českého souboje na turnaji Světového okruhu v Manámě a postoupili do třetího kola. Dvojice, která spolu hraje v elitním seriálu poprvé, ve středu porazila Jana Dumka s Martinem Tichým 2:1 na sety za 55 minut.

Článek

Ve čtvrtek čeká Bízu s Rotreklem už druhé utkání s německým párem Sebastian Dollinger, Stefan Windscheif, který zdolali v úterý v kvalifikaci ve třech setech. Čeští hráči mají jistotu, že obsadí nejhůře deváté místo, které je spojeno s prémií 5500 dolarů. Dumek s Tichým budou pokračovat v opravném pavouku.

Bíza s Rotreklem po úterních dvou vyhraných zápasech v kvalifikaci v prvním kole deklasovali čtvrtou nasazenou dvojici Alexej Kulinič a Alexandr Djačenko z Kazachstánu. Čeští volejbalisté zvítězili 21:13 a 21:12. Dumek s Tichým porazili dvakrát 21:19 Italy Franceska Giontellu s Paolem Nicolaiem, kteří byli v zápase papírovými favority.

MANÁMA:
1. kolo:
Bíza, Rotrekl (ČR) - Kulinič, Djačenko (4-Kaz.) 2:0 (13, 12), Dumek, Tichý (ČR) - Giontella, Nicolai (It.) 2:0 (19, 19).
2. kolo:
Bíza, Rotrekl - Dumek, Tichý 2:1 (16, -19, 7).

Reklama