Hlavní obsah

Nymburk dokázal doma do poháru vykročit vítězně

PARDUBICE

Vítězně se podařilo rozehrát skupinu Eurocupu basketbalistům Nymburka, když na domácí pardubické palubovce porazili rozdílem pěti bodů černohorskou Podgoricu.

Článek

„Úspěch jsme vydřeli proti agresivně hrajícímu soupeři, hráči si na památku nesou hodně modřin, ale řekl bych, že jsme o těch pár bodů byli lepší. Hlavně jsme se srovnali s tlakem a dobře přebírali v obraně,“ hodnotil trenér Muli Katzurin.

Český mistr s podporou více než čtyř tisícovek diváků v hledišti začal velmi koncentrovaně v obraně a ve 4. minutě vedl už 8:2. Soupeř z rychlých protiútoků korigoval skóre, jenže v úvodu druhé čtvrtiny měl téměř čtyřminutový střelecký výpadek a Nymburk jedenáctibodovou šňůrou získal nevýraznější náskok (31:18), když vycházely nájezdy z křídel zámořských posil Graye i Schilba.

Podgorica však zvedla hlavu, začala lépe bránit a nutila domácí ke ztrátám i k zakončení z nepřipravených pozic. Čtvrthodiny před koncem bylo srovnáno na 42:42 a Nymburk se musel vrátit k trpělivé hře. V závěru třetího dějství mu pomohly dvě trojky Sokolovského za sebou (54:48). Cestu za výhrou řídil neuhlídatelný Gray, jenž se přes hrozbu pátého faulu nebál průniků pod koš ani střelby zdálky.

V koncovce duelu těžili čeští šampióni z trestných hodů, kterých proměnili v zápase patnáct ze šestnácti, zatímco hosté měli z 22 prováděných šestek sotva sedmdesátiprocentní úspěšnost. „Pro postup se doma prostě vyhrávat musí a jsem rád, že se naplnilo očekávání o super atmosféře, kterou vytvořili diváci,“ mínil kapitán Ladislav Sokolovský.

Evropský pohár FIBA:
ČEZ Basketball Nymburk - Buducnost Podgorica 75:70 (18:16, 19:15, 17:17, 21:22)
Nejvíce bodů: Gray 22, Lee 13, Schilb 12, Benda a Sokolovský po 10 - Mičov 16, Maras 14, Gordič 11, Otaševič 10. Rozhodčí: Bitton (Izr.), Nuran (Tur.), Cardusová (Šp.). Diváci: 4627.
Bilbao - Hemofarm Vršac 78:67 (41:33).

Reklama

Související témata: