Hlavní obsah

Nový Jičín mění Američany, místo Postella vzal Stegalla

NOVÝ JIČÍN

Basketbalový klub z Nového Jičína angažoval přinejmenším na měsíc amerického křídelního hráče Shuana Stegalla. Třiadvacetiletý hráč míří do svého prvního evropského působiště z univerzitního celku Kennesaw State a v kádru českého vicemistra zaujme místo po krajanu Lavoru Postellovi, se kterým novojičínský klub ukončil smlouvu.

Článek

Stegall má ve svých statistikách zajímavá čísla. Dvoumetrové křídlo, které v Kennesaw odehrálo poslední dvě sezóny, mimo jiné zdobí průměr 14,3 bodu a osmi doskočených míčů. "Je to univerzální hráč. Platný jak při střelbě z různých vzdáleností, tak při doskocích či blocích. Zatím jsme se dohodli na měsíční zkušební době, abychom viděli, jak se adaptuje na jiné prostředí," řekl vedoucí mužstva Milan Dvořák.

Nová akvizice se v druhém celku české ligy bude hlásit po dnešním příletu a v neděli už by Stegall měl naskočit do ligového duelu s Libercem. Na jeho příchod doplatil jiný Američan v novojičínské sestavě Postell, s nímž se klub dohodl na předčasném rozvázání kontraktu. Třicetileté křídlo odchází s průměrem 10,3 bodu na zápas.

Reklama

Související témata: