Hlavní obsah

Vítečková po postupu do další fáze Euroligy: Ulevilo se nám

Veliká radost zavládla mezi brněnskými basketbalistkami po sedmibodovém vítězství nad Rigou, jímž si už s určitostí zajistily postup do další fáze Euroligy.

Článek

„Je to obrovská úleva. Kdybychom prohrály, už bychom byly skoro bez šancí. Ani si nedovedu představit, jaká nálada by zavládla v šatně a potom na trénincích,“ svěřila se s úsměvem Eva Vítečková, která nastřílela lotyšskému soupeři rovných dvacet bodů.

Zápas to však pro její družstvo nebyl vůbec jednoduchý. „Ve druhé čtvrtině nám dělala veliké problémy skvěle se trefující Carsonová. Držela Rigu nad vodou. Po přestávce jsme ji přece jen začaly bránit o něco lépe. A tentokrát jsme navíc velmi dobře zvládly závěr střetnutí. To byla velká změna oproti některým předcházejícím duelům. A hlavně jsme zabojovaly na maximum,“ našla Vítečková příčiny úspěchu.

Psychickou náročnost důležitého utkání prý zvládala dobře. „Já jsem si to tolik nepřipouštěla. Ale vím, že některé holky byly před zápasem trochu nervózní,“ připustila. Čtvrté postupové místo ve skupině B teď už mají Brňanky jisté. „Příští týden ale budeme chtít porazit doma i Šoproň. Mohly bychom díky tomu ještě o příčku poskočit. A každopádně bychom si výhrou posílily sebedůvěru,“ věděla Vítečková. Play off se pak rozehraje až v lednu příštího roku.

Reklama

Související témata: