Hlavní obsah

Basketbalistky Brna oplatily USK porážku a vyhrály základní část

PRAHA

Základní část basketbalové ligy žen vyhrál Gambrinus Brno, který v dohrávce 16. kola zvítězil na palubovce dosud neporaženého USK Praha 76:58. Třináctinásobné české mistryně oplatily svým největším domácím soupeřkám porážku z listopadu, kdy doma podlehly těsně o dva body. Vysokoškolačky, které vedly tabulku nepřetržitě od třetího kola, po sobotní prohře vinou horšího skóre klesly před nadstavbovou částí na druhé místo.

Článek

Brňanky na Folimance skvěle začaly a brzy vedly 7:0. Domácí tým ještě do konce první čtvrtiny vyrovnal a v druhé desetiminutovce se dostal i do vedení. Poločas však vyhrály o dva body obhájkyně titulu a ve zbytku zápasu už náskok nepustily. V poslední čtvrtině pak svým soupeřkám výrazně odskočily.

Velkou zásluhu na vítězství hostujícího celku měla Eva Vítečková, která ničila USK přesnou střelbou. Při pěti pokusech za dva body neminula ani jednou a přidala i stejný počet tříbodových košů. S 25 body se stala hlavní hvězdou utkání. Devíti body přispěla k vítězství i nová posila Brna německá pivotka Linda Fröhlichová.

"Podali jsme velice dobrý výkon. Prakticky celý zápas jsme měli pod kontrolou, zvláště pak poslední minuty," uvedl asistent brněnského kouče Vlastimil Havlík. "O výsledku rozhodla zlepšená hra Brna ve druhém poločase, se kterou jsme se velmi těžko vyrovnávali," řekl asistent v týmu USK Ivan Beneš.

Od středy bude liga pokračovat zápasy ve čtyřčlenné skupině A1, v níž budou s USK a Gambrinusem ještě Valosun Brno a Kara Trutnov, a v šestičlenné skupině A2.

Reklama

Související témata: