Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu otočili zápas i bez Jamesova přispění

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu zvítězili v nedělním utkání NBA v Detroitu 90:80, když autora 33 bodů LeBrona Jamese v důležitých chvílích zastoupili Mo Williams a Daniel Gibson. Ti na počátku závěrečné čtvrtiny, kdy Cavaliers prohrávali o osm bodů a jejich hlavní hvězda odpočívala na lavičce, otočili stav na 73:68.

Článek

James se pak předvedl v následujících minutách, když v duelu nejlepších mužstev Centrální divize pojistil vítězství hostů šesti body a jednou asistencí. "Teď je to jiné než v minulých sezónách, kdy jsem se bál vystřídat a cítil jsem kvůli výsledku velký tlak. Máme hráče, kteří si dokážou poradit se soupeřem v útoku i v obraně," liboval si James.

Zápas v Sacramentu rozhodlo až prodloužení, po němž Kings zvítězili nad Oklahomou 122:118 a po osmi nezdarech si připsali vítězství. Domácí Kevin Martin byl s 37 body nejlepším střelcem nedělního ligového programu, v poraženém týmu si Russell Westbrook vylepšil životní maximum na 34 bodů.

Nejlepší celek ligy a obhájce loňského prvenství Boston vyhrál i bez nemocného Kevina Garnetta nad Minnesotou 109:101. Opora Celtics Paul Pierce přidala k 36 bodům osm doskoků a šest asistencí, na druhé straně zářil zejména bývalý bostonský hráč Al Jefferson s 34 body. V druhé půli se přitom více než dvacetibodový náskok domácích málem rozplynul, v závěru však očekávanou výhru favorita pojistili Pierce a Ray Allen.

NBA:
Boston - Minnesota 109:101, Detroit - Cleveland 80:90, Sacramento - Oklahoma City 122:118 po prodl., Toronto - Orlando 90:113.

Reklama